Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

maanantaina, huhtikuuta 10, 2006

Työharjoittelija

Olen joskus luvannut pikku-miehelle että otan hänet mukaan töihin, jos ajan jollekin päivävuoron ja jos sen auton kirjassa on sille päivälle inva-tilauksia ihmisiltä jotka tunnen etukäteen. No olihan lupaus lunastettava kun semmoinen päivävuoro koitti. Pikku-mies oli tärkeääkin tärkeämpi kun päälle puettiin sininen kauluspaita, siniset suorat housut, tumman sininen auto-kravatti, mustat nahkakengät ja sininen muumi-fleece takki. Koko kolmevuotiaan olemus oli ammatti-taksikuskimainen, eikä ajokortinpuute edes näkynyt ;) Lupasin että ajetaan toimiston kautta ja ostetaan "oikea" taksi-lippalakkikin niin ei kukaan pääse sanomaan mitään vaatetuksesta. Työtehtäväksi sovimme asiakkaiden viihdyttämisen matkan aikana. Ensimmäinen asiakas taisi hieman jännittää Pikku-miestä, mutta reippaasti hän hyppäsi taakse istumaan sinä aikana kun laitoin pyörätuolin kiinni. "Minun nimi on Pikku-mies ja minä tulin tänne töihin" oli ensimmäiset jäänsulattavat sanat jokaisen asiakkaan kohdalla ja sen jälkeen takaa kuului mukavaa jutustelua ja naurua puolin ja toisin. Yksikään asiakas ei pahastunut uudesta seuralaisesta päin vastoin kun oli aika lopettaa vuoro Pikku-miehen taskut olivat täynnä suklaata, namia ja kolikoita, kaikki oli tullut palkaksi ja tipiksi matkaseurasta. Yksi asiakas oli jopa hieman pettyneen oloinen kun tulin seuraavana päivänä alku-illasta hakemaan häntä ilman Pikku-miestä :)

7 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Åå, tuomonen Pikku-mies olis ollu kiva nähä! :D Kuulosti kyllä niin mukavalle "työharjottelijalle", että pian uusiksi tuomonen päivä. Muistaa varmaan isompanakin.

10/4/06 17:03  
Anonymous Anonyymi said...

Ihana juttu :) Sai hymyn huulille!

10/4/06 20:24  
Blogger Uneliashaave said...

Hyvä hyvä, Pikku-mies!

10/4/06 21:02  
Blogger Hanna Kopra said...

Pikku-miehet rulettaa! Tuollainen on niin tervetullutta meidän kulttuuriin. Se tekee hyvää kaikille! Hyvä Pikku-mies!

11/4/06 08:35  
Anonymous Anonyymi said...

Erinomaista! Tuli varmaan kyydittävillekin erilainen taksimatka :)

11/4/06 09:05  
Anonymous Anonyymi said...

36 says good job!

11/4/06 23:02  
Anonymous Anonyymi said...

Ihana juttu :)

20/10/06 10:58  

Lähetä kommentti

<< Home