Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

Lompakko

Auton puhelin soi ja tunnistan keskuksen numeron, mitäköhän olen nyt tehnyt? "Keskuksesta minä moi. Etkös sä vienyt äsken porukkaa Henkkaan?" "Kyllä mä vein, kuin?" "Viitsisitkö katsoa jäikö sinne autoon lompakko?" Käännyn ympäri ja siellähän se kadonnut lompakko on piilossa jakkaran jalan takana. Kun asiakkaat lähtevät autosta teen vilkaisun taakse, mutta tämä lompakko oli niin piilossa ettei sitä vilkaisulla nähnyt. "Täällä on, onko ne ihmiset vielä Henkassa" "Siellä ne sanoivat olevansa, odota lähetän sulle puhelinnumeron niin saatte sopia" Onneksi olin käynyt kahvilla heti tuon kyydin jälkeen, muuten lompakko olisi voinut kadota seuraavalle kyydille, yleensä asiakkaat ovat kyllä rehellisiä ja antavat löytötavarat kuskille mutta kaikkea ei aina löydy. Soitin hätääntyneelle likkalapselle ja lupasin viedä lompakon ravintolan eteen. Siellä silminnähden helpottunut tyttö tulikin lompakon hakemaan. "Mitä olen velkaa?" "Anna jotain, en viitsinyt mittaria laittaa päälle." 20 seteli annetaan käteeni. "Kai tämä riittää, täällä oli kaikki vuokrarahatkin..." Eiköhän 20 riitä hyvinkin enhän onneksi kerennyt vielä kauas.

8 Comments:

Blogger Uneliashaave said...

Olipa huojentunut tyyppi. Kiva "löytöpalkkio" :)

31/3/06 15:06  
Anonymous Anonyymi said...

10§ Löytäjän oikeus löytöpalkkioon ja kustannusten korvaukseen

Omistajalla on oikeus saada löytötavara takaisin, jos hän maksaa löytäjälle löytöpalkkion ja korvaa löydön aiheuttamat tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset. Löytöpalkkion määrästä säädetään asetuksella.

Löytöpalkkiota ei suoriteta 5 §:ssä tarkoitetusta laitoslöydöstä.

5 § Laitoslöydön luovuttaminen

Löytötavara, joka otetaan talteen julkisen liikenteen kulkuneuvossa tai rautatie- tai linja-autoasemalla taikka muulla vastaavalla liikennepaikalla taikka liikehuoneistossa, virastossa, toimistossa, työpaikalla, oppilaitoksessa, sairaalassa, teatterissa, urheiluhallissa tai vastaavassa huoneistossa, on luovutettava asianomaisen laitoksen henkilökunnalle tai sen löytötavaratoimistolle (laitoslöytö).

31/3/06 16:08  
Anonymous Anonyymi said...

Kuuluuko taksiliikenne julkiseen liikenteeseen? Ja vaikka kuuluisikin, niin ei tuo laki kiellä "löytöpalkkion" antamista löytäjälle...

1/4/06 03:16  
Anonymous Anonyymi said...

Ei kuulu taksiliikenne julkiseen liikenteeseen. Mutta työpaikka se on.

Kyllä tuosta on silti ihan sallittua ja oikein ottaa palkkio. Eri asia jos sen olisi tuon laitoslöytöpykälän mukaisesti vienyt taksiaseman löytötavaroihin tms, silloin ei, mutta kun Taksitar sen henkilökohtaisesti toimitti omistajalle.

1/4/06 10:34  
Anonymous Anonyymi said...

Kyllä se muuten taksi on julkista liikennettä.

1/4/06 14:30  
Anonymous Anonyymi said...

Ensinnäkin taksin ei ole mikään pakko palauttaa lompakkoa asiakkaalle ja menettää näin kallista työaikaa. Hän voi ohiajaessaan jättää lompakon poliisiasemalle, josta asiakas sen voi hakea. On pelkästään hyvää palvelua, jos auto viitsii lompakon viedä noinkin nopeasti asiakkaalle ja silloin siitä on hyvä maksaa korvaus. Taksilla on myös oikeus ajaa paikan päälle mittari päällä ja silloinhan asiakas ei tiedä kuinka kaukaa taksi palaa ja kyyti voi helposti olla ylikin tuon 20 euroa..

Aina pitää nillittää jostain asiasta! :D

1/4/06 23:57  
Blogger Taksitar said...

Hmm... Minä olisin voinut tuoda lompakon myös mittari päällä takaisin ja tehdä siihen ALV muutoksen tavarankuljetuksesta. Anna jotain oli ihan normaali sanonta ja summa riippuu antajasta.

4/4/06 14:52  
Anonymous Anonyymi said...

juu kyllä on taksi julkista liikennettä. jos juttu olisi mennyt hankalaksi ja joku toinen kuski olisi alkanut vaatimaan löytöpalkkiota, niin omistaja olis voinut pyytää sitä viemään lompakon "laitoksen henkilökunnalle tai sen löytötavaratoimistolle". Löytötoimisto yleensä ottaa sitten jotain kuluja haetuista tavaroista

7/4/06 01:47  

Lähetä kommentti

<< Home