Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2006

Onko kymppi hyvä? Ja meidän palkasta...

Mistäköhän johtuu että kymppi on useimpien mielestä mielestä hyvä tasaraha? Joskus kun päivätaksalla kuljetat asiakasta vajaan kilometrin matkan nbaarista a baariin b niin silloin se kysymys melkein hämmentää, mutta silloin se kymppi ON hyvä raha, minäkin pääsen vielä kahville ja voinpa ehkä ottaa pullankin mukaan ;) Mutta sitten on näitä joiden mielestä kympillä pitäisi päästä vaikka ja minne. Minulle kävi kuten maanmatoselle kun porukka joka oli menossa Ylöjärvelle keskustasta ehdotti että eikös kymppi piisaa, vedin tien sivuun kun mittari pyörähti kymppiin ja sanoin että kyllä se piisaa tähän asti, jostain syystä rahaa alkoi löytymään kuitenkin taskuista ;)
Ei kuulkaa ihmiset hyvät se ei ole ihan sama mihinkä hintaan teitä kyyditetään. Meillä (ainakaan useimmilla) ei ole mitään kiinteätä pohjapalkaa, eli se kun pyydät viemään pilkka hintaan perille söisi meidän tilipussia. Me saamme jokaisesta ajetusta kyydistä tietyt prosentit ja siitä sitten pois tellit ja verot ja muut vähennykset. Keskimäärin voisi sanoa että n. 30 prosenttia mittarissa näkyvästä summasta tulee kuljettajalle. Kun yössä kuitenkin suurimman ajan on vapaana tolpalla tai matkalla niin ei tässä kyllä rikastumaan pääse. Ja sen vuoksi se tippi tuntuu välillä hyvälle lisälle. No eikös sitten voisi ajaa poimeästi? No ei. Kaikki ajetut kilometrit näkyvät koneella ja kyllä sitä hieman voidaan ihmetellä jos tyhjiä kilometrejä on hyvinkin paljon, tai no eihän sitä asiakkaalta tulla jälkeen päin kyselemään, mutta kuskilta kyllä. Vielä pitkä aika sen pimeän kyydin jälkeen.

2 Comments:

Blogger vintti said...

Sama juttu.. Kuinkahan viksu olen ollut?? En edes halua ajatella juttuja, joita olen kertonut kuskeille.
Varmaan tosi viisaita.

Mutta.. koska olen itse menneisyydessä tarjoilija- ja inhosin sitä,kun ihmiset on kitsaita- jätän aina tippiä :-)

Asiakaspalvelu ammatti on aina raskaudessan omaa luokkaansa.

29/3/06 19:40  
Anonymous Anonyymi said...

Ihmettelen SUURESTI autoilijoiden maksamaa palkkakäytäntöä. Maksaako yksikään TES:n mukaista palkkaa pyhäkorvauksineen. Jos nämä hoidettaisiin kunnolla ei olisi sitä ikuista kuljettaja pulaa.

27/7/06 14:54  

Lähetä kommentti

<< Home