Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

"Panttivankitilanne"

Nyt kun tässä on muutama vapaapäivä takana on ihan selvästi pakko kirjoittaa joku vanhempi juttu tänne sillä muuten sormet naputtavat pöytään kirjaimia :)

Otin viiden hengen seurueen kyytiini pizzerian edestä ja osoitteeksi sanottiin Lempäälä. Motarilla alkoi sitten kaupanteko, pääsisikö kolmellakympillä perille. Ei pääse. Ensinnäkin en tiennyt minne viimeiset jää ja toiseksi en tykkää tehdä huonoja sopimuksia. Joku totesi että kyllä muutkin kuskit on suostuneet tosin ne on olleet miehiä johon porukan ainut naispuolinen matkustaja totesi "niin mutta naiset ovatkin lesboja" Mitäs siihen voit vastata muuta kuin että sinähän sen parhaiden tiedät. Nainen ja mies päättivät sitten jäädä pois Mantunkulmalla ja keräsivät mielestäni sopivan raha summan jonka antoivat minulle, niinpä sitten avasin sivuoven ja päästin pariskunnan pois. Samalla oven avauksella päätti sitten poikaporukka ottaa juoksutaksin ja kaikki kolme koettivat juosta yhtä aikaa ovesta ulos. No viisi on kuitenkin liikaa yhdelle ovi aukolle ja vetäsin oven kiinni viimeisen nenän edestä (onneksi ei ollut semmoinen giljotiini ovi kuin uudemmissa on, siinä olisi voinut syntyä rumia).
Viimeinen alkoi sitten haukkumaan minut pystyyn kun olin päästänyt toiset karkuun ja ettei hänellä ollut rahaa vaan pitäisi viedä Sorille (Lempäälästä?!?!? On varmasti viimeinen vaihtoehto!) Ehdotin kuitenkin jos vaikka soittaisi kavereilleen että tulisivat maksamaan kyydin kun sillä tavalla kaikki pääsisivät huomattavasti helpommalla. Ei kuulemma ollut numeroita mutta hetken päästä löytyi puhelin ja oikeat numerotkin "Ei toi päästä mua ulos, tulkaa nyt perhana maksamaan ei mulla ole rahaa! Joo en mä pääse" Kaverukset kävelivätkin autoa kohti jolloin avasin kuskin ikkunaa. Toinen hyökkäsi ikkunaa kohti ja huusi "mitä sä meiltä rahaa tahdot ei me olla edes sun kyydissä oltu!" Siinä vaiheessa tuli mieleen kukakohan tässä oli selvä ja kenellä oli kamerat... ;) Ensin ei meinannut millään maksua löytyä ja siinä vaiheessa pyytelin jo lisä-apua paikallekin, tilanne tuntui aika uhkaavalle. Pojat alkoivat repiä sivuovea auki jolloin painoin sitä tiukemmin kiinni, piti kuulemma päästää heidät kyytiin jotta voitaisiin mennä automaatille nostamaan rahaa. Automaatti oli tien toisella puolella joten arvon herrat saivat luvan kävellä sinne, minä ja "panttivanki" tultaisiin autolla perästä. Toinen kävi automaatilla ja sanoi rahat kädessään "kai sä nyt heität meidät kotiin asti kun me maksetaan tää kyyti" Vastasin että en heitä, eikä heitä kukaan muukaan "no me ei sitten makseta tätä." Uudemman kerran kun kaverukset kysyivät heitänkö heidät perille saakka kun saan rahat , ojensin vain käteni ja sain rahat kouraani. Silloin koetin avata sivuoven mutta taistelun tiimellyksessä siitä oli sulake palanut niinpä jouduin hyppäämään ulos autosta ja avaamaan takaoven ja hissin, jotta jantteri pääsi ulos autosta. "Mitä etkö sä heitäkään meitä kotiin? Me otetaan yhteyttä sun työnantajaan ja taksitarkastajaan!!!" "En todellakaan heitä eikä kukaan muukaan ja olkaa hyvä vaan ja soittakaa vaikka heti huomenna!" Jäppiset jäivät auton taakse seisomaan ja luulivat että joudun peruuttamaan siitä pois. Tosin en ole ihan niin tyhmä että olisin ajanut automaatilla seinään kiinni, ajoin vain eteenpäin ja kolme poikaa jäi hölmön näköisinä hienoon riviin seisomaan :) Keskukselle ilmoitin että en enää tarvitse lisä-apua ja vieläkään ei tullut juoksutaksia.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Pakko kysyä tämä tyhmä kysymys, johon en millään keksi vastausta: Mikä on juoksutaksi?

9/3/06 10:55  
Blogger Taksitar said...

Juoksutaksi on taksimatka jolloin asiakas lähtee kirjaimellisesti juoksemaan taksista, ilman maksua tosin... Eli juoksutaksi on silloin kun rikos on tapahtunut ;)
Eikä se ollut tyhmä kysymys, minun olisi pitänyt se jo blogissa selittää :)

9/3/06 14:11  
Anonymous Anonyymi said...

Paljon kiitoksia tästä selityksestä! Näin sitä ihminen viisastuu!

9/3/06 15:48  
Anonymous Anonyymi said...

Onhan näitä taksijuttuja aina ihan mukava lueskella, varsinkin kun koskee vähä niinku omaakin alaa ;)

T. Tuurarina Treellä kohta 4v.

11/3/06 17:34  

Lähetä kommentti

<< Home