Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Kimppakyydeistä

Nappasin rautatieaseman tolpalta kaksi miestä kyytiini, mutta kun auto oli iso he päättivät pyytää vielä kylmissään olevan nuoren pariskunnan kyytiin ja lupasivat vielä maksaa heidän kyydin. Olin juuri lähdössä liikkeelle kun mies juoksi auton luokse ilman takkia (pakkasta oli lähemmäksi -20) ja kysyi voisiko hänkin vielä päästä kyytiin. Mieskin otettiin kyytiin ja hän sanoi osoitteeksi hotelli Tammerin. Tammerin ovella hän maksoi mittarin nollille elikkä kyydin siihen saakka. Sitten kun olimme tipauttaneet nuoren parin Nekalaan , miehet sanoivat osoitteekseen Ilveksen. Ilveksen pihaan päästyämme mittari näytti kuutta euroa, eli kun miehet hyvää hyvyyttään ottivat lisää ihmisiä kyytiin he pääsivät kohdeosoitteeseensa halvemmalla kun lähtömaksu (6,60e) on!
Aina ei toki ole näin hyvä tuuri. Joskus tulee itsellekin paha mieli kun kimppakyytiläiset kauniisti sanottuna kusettavat sitä joka autoon jää viimeisenä ja olen joskus jopa ehdottanut että mennään hakemaan lisää rahaa niiltä jotka jäivät aiemmin.
Toinen ääripää on sitten kimppakyydeillä rikastujat, joita kuskit eivät kylläkään ole. Autoon tuli 8 ihmistä jotka tippuilivat matkan varrella pois, viimeinen pariskunta oli menossa Linnainmaalle. Ainakun joku jäi pois antoivat he suunnilleen viisi euroa tälle viimeiselle pariskunnalle eli heillä oli n 30 euroa saatuna. Noin puoli kilometriä ennen kotiovea mies sanoi "nyt siellä on semmoinen sopiva tasa summa etkö sä voisi pysäyttää mittaria jo kun kaikki muutkin ovat aina niin tehneet". Mittarissa oli lukemat 22 euroa, eli pariskunta halusi päästä maksamatta ja vielä netota 8 euroa! Niin ja siis tippiä ei kyllä perillä tullut...

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

pakko kommentoida sinullekin.

olen jäänyt koukkuuun taksikuskiblogeihin. on älyttömän mielenkiintoista kuulla elämänmakuisia tarinoita ammatista, jossa todellakin pääsee näkemään todella paljon erilaisia ihmisiä. varmaan tämän oman tämänhetkisen duunini takia olen kiinnostunut tällaisista tarinoista kotosuomesta, ja innolla odottelen seuraavaa.

pidä hyvä työ ylhäällä

3/3/06 23:04  
Blogger Taksitar said...

Kiitos :) Minähän jatkan kuin höyryjuna :)

7/3/06 16:59  

Lähetä kommentti

<< Home