Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

torstaina, huhtikuuta 06, 2006

No mä maksan tän kyydin

Lähiökuppiloiden sulkemisaikaan saan tilauksen yhden kuppilan eteen ja kyytiini astuu mies ja nainen jotka edustavat vähemmistöryhmäämme. Saan osoitteen joka on toisen kunnan puolella, ihan rajan tuntumassa. Matkan aikana pariskunta supisee jotain hiljaa toisilleen, mutta niin hiljaa ettei se kantaudu minun korviini. Perillä ilmoitan summan joka ei ole juuri kymppiä enempää, mies hyökkää hieman eteenpäin ja sanoo "Me tuossa matkan aikana päätettiin ettei me makseta, me ryöstetään tää taksi ja ammutaan sut." Itse en ymmärrä tilanteen vakavuutta, asetta ei näy ja jotenkin lause on uskomaton, vastaan "kuule mulla on vain noita kuitteja joista sä et kostu mitään ja jos sä mut ammut niin enemmänhän sä siitä kärsit kuin minä." Mies vetäytyy hieman taaksepäin ja hämillään vastaa "No mä maksan tän kyydin." Vasta seuraavan kyydin jälkeen iskee horkka, sillä saattoi oikeasti olla se ase ja se saattoi oikeasti olla ryöstämässä taksia.

11 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hyi kauhea!
Jos se oli huumoria, niin tosi huonoa huumoria sitten kyllä.

6/4/06 12:20  
Blogger a said...

Ei juma... Tuommoistako se on aina? Kuinka usein tuollaista kuulee? Ei kai se nyt huumoria voinut olla? Voiko jollain olla niin katastrofaalisen idioottimainen huumorintaju?

6/4/06 12:43  
Anonymous Anonyymi said...

Itselläni oli vastaavanlainen tapaus muutamia vuosia sitten Helsingissä.

Mersun takapenkille istahti humaltunut vähemmistöä edustava pariskunta. Kesken matkan mies veti herneen nenäänsä jostakin minulle käsittämättömästä syystä ja uhkasi ryöstävänsä taksin.

Itselläni oli hiukan huonompi päivä ja katsoin miestä suoraan silmiin taustapeilin kautta sanoen että: "Niin, on sitä muutkin... yrittäneet."

Ilmeisesti äänessäni oli juuri sen verran painokkuutta, että mies sulki suunsa ja painui pieneksi mytyksi takapenkille. Ja kaiken tämän jälkeen minä vielä vein pariskunnan kotiin asti...

6/4/06 12:46  
Blogger Taksitar said...

Ei näitä nyt hirveän usein tule, joskus kuitenkin. Kai tuokin olisi mennyt ainakin laittoman uhkauksen alle jos ei minkään muun, mutta helpommalla taisin päästä näin kun oma tyhmyys ei suostunut uskomaan asian vakavuutta, heti...

6/4/06 13:47  
Blogger tuurari said...

Eihän sitä ikinä usko heti, että tuo urpo on nyt tosissaan. En minäkään osannut varoa kun yksi kaheli yritti lyödä... ehdinpä kuitenkin sillä kertaa väistämään.

6/4/06 13:50  
Anonymous Anonyymi said...

Suullinenkin uhkaaminen rikoksella on rikos itsessään:
Rikoslaki 19.12.1889/39
25 luku (21.4.1995/578) Vapauteen kohdistuvista rikoksista
7 § (21.4.1995/578) Laiton uhkaus
Joka nostaa aseen toista vastaan tai muulla tavoin uhkaa toista rikoksella sellaisissa olosuhteissa, että uhatulla on perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, laittomasta uhkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

6/4/06 15:28  
Anonymous Anonyymi said...

en oo taksikuski tai muutenkaan mikään neuvomaan, mutta tossa tilanteessa laittaisin liinat kiinni, avaimet pois & ulos autosta ja kännykällä soitto poliisille siitä "vähän kauempaa"..

7/4/06 01:41  
Blogger Taksitar said...

Kyllä minäkin voin neuvoa tekemään yhtä sun toista ja lempi neuvojani onkin "turhia sankareita ei kaivata" vaan kun tilanne on päällä on asia hieman erilainen, ihminen toimii vaistolla. Olisi varmaan ollut eriasia jos se ase olisi tullut näkyviin, tosin sitten ei välttämättä blogi jatkuisi...

7/4/06 12:42  
Blogger Kimmo said...

HA:ssa on se hyvä puoli, että ennen uloshyppäämistä voi "niitata" takana istuvan kuskin- ja takapenkin väliin...

Mutta ihan tosissaan, tuollaiset asiakkaat ovat idiootteja. Muutenkin turvaton ja yksinäinen työ ja pakko vääntää tuollaista (vitsiä?).
Itsellään tulee aina mieleen, että napautan HÄTÄä, pysäytän auton ja soitan poliiseille, uhkaus on aina uhkaus =/
Nytkin alkamassa perjantai-yövuoro... Nähtäväksi jää tuleeko taas tuollaisia...

Mutta tuo kuittipaperi siis toimii muuallakin :D

7/4/06 15:42  
Anonymous Anonyymi said...

Mannet = Suomen tulevaisuus ;) ;) ;)

Ei vaan - kyllähän eksoottista porukkaa riittää valtväestössäkin, mutta hauskaa kuinka usein ko. henkilöiden kanssa tulee ongelmia suhteessa siihen kuinka harvoin Hagerttien kanssa joutuu tekemisiin... Toisaalta poikkeuksiakin jotka vahvistavat säännö löytyy aina joskus, jotka ovat kyllä taas asiakkaita parhaimmasta päästä!

7/4/06 16:51  
Anonymous Anonyymi said...

Mutta minäpä en ko ryhmää kuljeta, en en ja en...

Välttyy monelta murheelta kun hieman katsoo ketä kyytiinsä ottaa..

8/4/06 11:37  

Lähetä kommentti

<< Home