Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

torstaina, elokuuta 31, 2006

Turpiin ja ohareita, yhdenvuoron aikana!

No olipas siinä taas vuoro! Harvoin sitä saman vuoron aikana sama inva-asiakas tekee 2 kertaa oharit, saat turpiin ja tolpalla laitat tulevan asiakkaan keskeyttämään kuristamis-tilanteen...
Miten on mahdollista että sama asiakas tekee 2 oharia? No helposti kun ensin odotat 20 minuuttia asiakasta, jonka aikana koetat selvittää puhelinnumeroa, käyt soittamassa summeria ja kun vastausta ei tule lähdet 20 minuuttia tilausajan jälkeen. Jolloin tulee puhelu "Missäköhän taksi viipyy kun me tilattiin puoleksi auto ja sitä ei ole näkynyt". Siinä vaiheessa jo piuhat lämpenivät hieman sillä seisoin oven edessä, en missään nurkan takana sen 20 minuuttia. No lupasin kuitenkin mennä takaisin samaan paikkaan odottamaan, jos he kerta heti olivat tulossa. Liikkeelle päästiin yli puoli tuntia myöhässä... Vein asiakkaat baarin eteen ja siellä he kysyivät jos minun olisi mahdollista tulla hakemaan aiemmin kuin se aika mikä oli jo sovittu, tosin tarkkaa aikaa he eivät osanneet sanoa, niinpä sovittiin että he soittavat kun haluavat lähteä tai sitten tulen tasan siihen aikaan kun on jo etukäteen sovittu. No puhelua ei tullut joten menin ennalta sovittuna aikana paikalle. Portsari tuli ihmettelemään onko minut todellakin tilattu sinne, sillä asiakas jonka toin sinne oli jo lähtenyt aikaa sitten. Soitin sitten numeroon josta minule oli soitettu, siellä vastattiin " me ollaan jo kotona, päätettiin sitten kävellä, ei me sitten soitettu mutta ei me nyt enää taksia tarvita." Hitto, minulla meni oikeasti AIKAA tämän asiakkaan ajattelemattomuuden vuoksi ja toiset asiakkaat joutuivat odottamaan ja osan kyydeistä jouduin siirtämään toisille autoille!

Menin sitten seuraavaa inva-asiakasta hakemaan ja asiakas oli hivenen hankalassa baarissa, jossa jouduin peruuttamaan auton niin että sain hissin baarin rappusille, jolloin hissin ja auton lattian reunaan jäiu n 20cm korotus. Ensimmäinen vaara tilanne tuli kun asiakkaan ystävä päätti hypätä asiakkaan syliin ja ajaa tämän sähkärillä täysiä eteenpäin. Koetin vaistomaisesti ottaa koppia tuolista, jolloin sormi sai hieman siipeensä, mutta onneksi se oli ystävä joka lensi auton lattialle eikä asiakas. Kun sain sitten asiakkaan nostettua autoon, ystävä jäi vielä auton sisällä juttelemman ja hellittelemään. Kun ystävä sitten vihdoin päätti lähteä takaisin baariin, astui hän hissille ja kaatui suoraan minun päälleni... Seisoin auton, hissin ja rappusen välissä niin että jos olisin kaatunut olisi jalkani vääntynyt 90 asteen kulmaan, eli siis se olisi mennyt poikki. No en kaatunut mutta tämä ystävä kaatui päälleni niin että pää puski poskeen ja korvaani ja nyrkki osui suoraan leukaani, sillä tuloksella että nyt poskeani koristaa mustelma. Kommentti oli vain "Oho sä otit mut kiinni, en mä tiennytkään että olen näin humalassa".... GRRRRR! Vaikka tarkoituksena ei ollutkaan antaa minulle kuonoon, itse hän oli itsensä siihen kuntoon ryypännyt ja sivulliset sai kärsiä!

Ajoin aamulla ´Rautatieaseman tolpalle ja kuuntelin musiikkia ja luin lehteä, muut autot ympäriltä saivat kyydin mutta minä jäin odottelemaan. Yhtäkkiä musiikin seasta alkoi kuulua outoja ääniä, jotka ei varmasti kuuluneet juuri siihen kappaleeseen, niinpä laitoin musiikin pois ja katsoin ympärilleni. Valomainoksen vieressä mies piti käsiään naisen kaulan ympärillä ja siinä otteessa ei ollut mitään halauksellisuutta! Samalla autoa kohti käveli asiakas, jolle huikkasin "kuristaako tuo jätkä tuon likan!" Asiakas otti 2 juoksu askelta ja rauhoitti tilanteen kysymällä onko kaikki kunnossa. Tilanne rauhoittui ja yhteis ymmärrys saavutettiin ja asiakas tuli takaisin autolla ja antoi osoitteen... Poliisikoulu... :) Ja kyseessä oli poliisi joka oli lisäkurssilla koululla :)

lauantaina, elokuuta 26, 2006

Opettajainkokouksen tuloksia

Sain kyytitarjouksen erään nuorten suosiman baarin eteen, tästä baarista haetaan varmaankin suurin osa tampereen alueen pommeista (eli siis turhista kutsuista), niinpä en hirveän suurin odotuksin nyttenkään baarin eteen ajanut. Baarin edessä odottikin hauskempi näky kun 4 lähemmäksi 60-vuotiasta huomattavan hienosti pukeutunutta naista nojasi samaan pylvääseen hyvinkin päihtyneessä mielentilassa. Autoon pääseminen tuotti jo hivenen ongelmia ja autossa matkalla ensimmäiseen osoitteeseen ladyt ihmettelivät kovasti miten opettajain kokouksessa voikin tulla niin humalaan. Ensimmäisessä osoitteessa jäi pois 2 opettajatarta, tosin sitä ennen kummallakin oli avaimet ja kännykät hukassa... omissa laukuissaan... Toinen naisista pääsi ovelle asti ja nosti toisen jalan matalalle rappuselle tai siis yritti, yhdellä jalalla seisominen oli aivan liian suuri ponnistus siinä kunnossa, kun jalka nousi ylös lähti painovoima viemään häntä vastakkaiseen suuntaan. Tosin vaikka sivuaskelilla mentiin keskelle pihaa, pysyi nainen koko ajan pystyssä. Auton sivuoven kohdalla oleva nainen oli kyykyssä, nauramassa, eikä pystynyt liikkumaan minnekään. Koetin naureskella vain sisälle päin ja samalla peruutin varovaisesti nauravan naisen ohi. Seuraavassa osoitteessa jäi vain yksi henkilö pois, mutta kun tasainen maakin tuntui kaltevalle lähti viimeinen nainen saatille. Kun saatilla käynyt, joka myös oli koko joukon selvin, palasi takaisin kysyin joko saa hymyillä ihan näkyvästi :) Yleensä tuossa kunnossa olevat asiakkaat ovat alle 30 vuotiaita mutta nämä puolet vanhemmat ja hyväntuuliset naiset olivat ihan hauska piristy. Harvoin humalaiset asiakkaat laittavat naurattamaan näin paljon! :D

Hirvivaara

Onkos kukaan muu kiinnittänyt huomiota että hirviä on tänä vuonna paljon, tai sitten hirvien autobongarikerholla on iso palkintoinen kilpailu menossa. Eerolan suorahan on yksi tunnetuimmista hirvikolarialueista ja siellä olen tänä vuonna nähnyt hirven 5 eri kertaa, viimeisin kohtaaminen tosin hivenen kiukutti. Käännyin pienemmälle kadulle Eerolan suoralta ja heti pimeän mutkan jälkeen seisoi hirvi-juniori keskellä tietä! Toisaalta oli hyvä että tuo metsiemme tuleva kruunupää seisoi jo valmiiksi tiellä sillä jos se olisi tullut metsästä samalla hetkellä kun minä ajoin mutkasta olisi kolari ollut varma. Jotenkin pelästymisen tilalla oli kiukku, mitä hittoa se mun tielle tuli! ;) Muita paikkoja jossa olen niitä hirvi-otuksia nähnyt on Lahdentiellä Kangasalan rampin kohdalla 2 hirveä seisoi tiellä, Helsingintiellä Kuljun rampin kohdalla 1 nuorukainen seikkaili motarilla, Ylöjärven Takamaalla emo ja vasa ylittivät tien, Teiskontiellä TAYSin ja Linnainmaan välissä useammankin kerran ja sieltä tulee lähes joka yö varoituksia hirvistä jotka ovat joko tien reunassa tai tiellä niin ja Sarkolanmäessä ON peuroja!
Eivätkä ne hirvet aina hämärässä liiku, kyllä ne otukset auringonkin valossa hätkäyttävät!
Ajattehan turvallisesti, jookos? :)

Blondi tuli liki

En sitten ole pelästynytkään niin pahasti aikoihin kun viime vuorossa huolto-aseman pihassa. Olin juuri ajanut huolto-aseman pihaan kun parkkiruudussa oleva likkalapsi päätti lähteä iskän farmarilla liikkeelle "ratti ympäri ja kaasupohjaan" tyylillä.Reaktionopeuteni näytti silti olevan terässä ja torvikin soi ihan kiitettävästi railakkaasti. Ajoin huoltamon sivussa olevaan parkkiruutuun ja lauhdutin kiukkuani hetken verran ja huomasin että likkalapsikin veti parkkiin ja toisen neitokaisen kanssa lähti huolto-aseman sisätiloihin. Itse menin sisälle myös hetken päästä aj kun näin ajaneen blondin pyysin että hän katsoisi ensi kerralla ympärilleen ennenkuin tekee harakiri-käännöksen. Ainut vastaus jonka sain oli "hehe heh, no sattuuhan noita, hih hih" ja perhana että tuommoinen asenne ottaa päähän! Ja tuommoisia ei saa tapahtua! Parkkiruudusta ei lähdetä liikkeelle katsomatta! Jälkeen päin tulee aina mietittyä että olisi vaan antanut tulla päin, mutta 1. työautoni on työvälineeni, ilman sitä ei voi tehdä työtä eikä saa palkkaa ja sen lisäksi siinä on hyvässä kunnossa olevat pellit ja 2. työkaverini sanoi joskus aiemmin kun harmittelin etten antanut pihasta tulevan poliisiauton ajaa päälle, että "kuule Taksitar, sinä olet kuitenkin ajanut niin kauan työksesi että et sinä anna onnettomuuden tapahtua jos vain jotenkin sen pystyt estämään, se on jo selkärangassasi. No niinhän se on, piste.

torstaina, elokuuta 24, 2006

Revontulia! (eikä edes Lapin kyytiä...)

Nyt on laitettu toinen näppis kiinni koneeseen ja entinen odottaa avaamista.
Minä tunnustan nyt jotain... Minä olen hulluna revontuliin! Viime lauantaina oli semmoinen revontulinäytös että en ollut ennen nähnyt! Hain asiakkaat aika kaukaa Teiskosta ja matkalla sain ihailla todella komeaa näytöstä, josta koetin myös kuvia näpsiä (jos kuvat onnistuivat voin koettaa ladata niitä myös tänne). Kuviot olivat hyvin kirkkaita, vihreitä ja vaihtuvia. Sitten kun sain asiakkaat kyytiin Teiskon perämetsistä utelin tietysti ovatko he seuranneet taivaankantta, he eivät olleet joten minä lupasin reteenä näyttää heille matkalla komeat revontulet.... En näyttänyt... Vain muutama haalean vihreä haituva suostui esittäytymään.... Tosin asikkaat suostuivat uskomaan että komeat tulet oli nähty... No naurut tuli kuitenkin kun kerroin muuttaneeni Helsingistä tänne Tampereen suuntaan sen takia että näkisin paremmin revontulia ;)
Joskus jotkut väittävät että Tampere olisi liian etelässä ja että täällä ei revontulia näkyisi. Kyllä näkyy, jopa ihan kaupungissakin, vaikka valot tietenkin haalentavat taivasta. Tammelan pallokentän tolpalla olen useasti seurannut revontulien tanssia taivaankannella.
Kyllä on kaunista!

keskiviikkona, elokuuta 02, 2006

Seksikäs taksi :)

Sain kyytiini aikalailla kansainvälisen porukan, jotka ihastelivat auton sisustusta. Belgialainen mies halusi tietää onko Suomessa tähtitaivas vakiovarusteena takseissa :) Hetken takaa kuului ihailun ääniä kunnes saksalainen huokasi: "This is the most sexiest taxi I have been in, ever!"

tiistaina, elokuuta 01, 2006

Sateen ja kärpässienen vaikutus?

Eilen yöstä saatiin pieni vesisade Tampereellekin (tosin ilmeisesti ei minnekään muualle). Kummasti asiakas materiaali muuttui ja miellen tuli laulunpätkä "syksyn tullen sieniä kasvaa karhunkankahalla, mörrimöykky se sateessa istuu kärpässienen alla" oli meinaan sen verran outoa hippiäistä liikenteessä. Pakostikin tuli mieleen kysymys, mitä sieltä kärpässienestä onkaan tippunut mörrimöykyn niskaan ja miten se vaikuttaakaan... Kolleega, nainen, sai pelätä oman turvallisuutensa vuoksi kun miesasiakas käyttäytyi sekavasti haukkui kuskia, kertoi miten isot vehkeet löytyy jalkojen alta ja muutenkin heilui penkillä oudosti Helppo siinäkin on sanoa että olisit jättänyt matkan varrelle, mitäs jos se olisi hermostunut kunnolla ja käynyt käsiksi kun ei päässyt perille?
Ensimmäinen minun outolintu hyppäsi kyytiin juuri ennen tuota kolleegan kyytiä. En päässyt kauaksi tolpalta kun minä mietin jätänkö asiakkaan juuri siihen vai mitä teen. Päätin kuitenkin valita ylirauhallisen asenteen ja sillä tavalla päästiinkin kunnialla perille. Tolpalta lähtiessä asiakas alkoi heilumaan penkillä ja tivasi kovaan ääneen: "Saako kysyä nyt yhden asian, sä varmaan tiedät siihen vastauksen mut perkele! Mitä helvettiä te teette vappu-aamuna 4 ja 5 välissä, teitä ei näy yhdelläkään tolpalla! Saatana!" "Me tehdään varmaan juuri silloin töitä." "no miksi te ette ole silloin tolpilla odottamassa kyytejä niinkuin nyt" "No siksi varmaankin että ihmiset haluavat juuri silloin koteihinsa." "No ettekö te voisi silti odottaa tolpilla samalla tavalla kuin nyttenki, silloin kysyntä ja tarjonta kohtaisivat!" A-ha...
Toinen "mielenkiintoinen" halusi hetkeä myöhemmin kotiinsa, Keskustakatu 31. Liikkeelle lähdön jälkeen asiakas alkoi kyselemään minkälainen laturi autosta löytyisi ja minä "hölmö" rupesin, etsimään puhelimen laturia ja menin vielä sanomaankin että Nokialaisen ja Siemenssin laturit on mukana. Asiakas tarkoitti autonlaturia, siis sitä mikä löytyy kone pellin alta... "Kyllä siinä varmasti täytyy olla paljon tehoa kun täällä on näin paljon sähkölaitteitakin" "Juu kyllä on tehot riittäneet...." Käännyin Keskustakadulle ja rupesin laskemaan mielessäni katujen numeroita. "Ai sulla on tommoinen navigaattori mikä kertoo missä 31 sijaitsee." "Sitä koetin katsoa mutta eipä tämä GPRS kartta sitä kertonut siksi lasken nyt mielessäni näitä taloja" "Et laske oikein käänny jo!" "Eikös tämä ole vasta..." "Kai minä nyt oman kotini tiedän TÄMÄ on 31!" Pysäytin auton talonpäätyyn talonnumeron alle, numeron 29 alle... "Eihän tämä ollutkaan... no minä kävelen loppumatkan!"

Minua on haastateltu?????

Surffasin tuossa huvikseni netissä ja laitoin hakusanaksi "taksiblogi" ja kas kummaa sieltä löytyi minun haastatteluni!Oli aika mielenkiintoista lukea mitä olisin vastannut jos haatattelu olisi pidetty, tämä oli siis aivan kirjoittajan , pallopojan, oman mielikuvituksen tuotetta.
Tuota oli itseasiassa ihan mukava lukea ja olisinsen lukenut jo aiemmin jos olisin siitä tiennyt. Olisikohan mahdollista että jos/kun siteeraatte/kommentoitte/luotte jotain omaa minun juttujen perusteella, laittaisitte linkin kyseiseen juttuun? Joko kommenteihin tai sitten sähköpostiini t a k s i t a r (a) g m a i l. c o m .