Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

keskiviikkona, syyskuuta 06, 2006

Juoksijat tulevat takaisin

Jälleen kerran olin Rautatie-aseman tolpalla odottelemassa kyytiä ja autoa kohden käveli pariskunta. Nainen lähti juoksemaan tien yli grilliä kohti ja mies tuli autoon. "Mennään hakemaan toi muija tuolta grilliltä". No ajettiin sitten grillin eteen, jossa on erittäin huonosti ajateltu että joku asiakas haluaisi ehkä tulla auton kyytiin. Naista saatiin odotella aika kauan ja kun hän sitten tuli oli eväänä IIIISO lautasellinen makkara-perunoita ja PAAAALJON salaattia ja kastiketta, niin ja mieskin oli huomioitu isolla hampurilaisella, josta tursusi salaattia. Pyysin ystävällisesti hakemaan ruokiin jonkinlaiset pussit tai laatikot, koska en halunnut avonaisia ruokia autooni. Molemmat kömpivät autooni ja mies sanoi "joo joo aja sä kuule vain eteenpäin". Kun kieltäydyin ajamasta eteenpäin ja sanoin ettei autossa saa syödä kumpikin hyppäsi ulos ja mies huusi perään "Aja kuule vaikka Ikaalisiin, me ei sun kyytiin tulla!"Kehotin kuitenkin maksamaan kyydin, koska muuten voisi olla jatkossa hieman vaikea saada taksia. "Painu sinä minne haluat!" oli "herttainen" vastaus. No minä kerroin muille autoille mitä tapahtui ja ajelin takaisin tolpalle. Hetken päästä huomasin saman pariskunnan kävelevän kohti tolppaa ja he yrittivät mennä takanani olleeseen pikku-taksiin. Seurasin peilistä kuinka taksinkuljettaja osoitti minua eikä suostunut ottamaan pariskuntaa kyytiinsä, niinpä he kävelivät minun luokse ja nainen kysäisi suostunko ottamaan heidät kyytiin. Suostuin, kunhan loput ruuat pysyvät pussissa. Löin velaksi jääneen summan mittariin ja siitä sitten lähdettiin eteenpäin, hieman ennen kun pääsimme perille nainen kysyi voisinko viedä vielä heidän lapsenvahtinsakin kotiin, nainen maksaisi koko summan pankkikortilla. Aloin miettimään mitä kyyti suunnilleen maksaisi perille saakka ja siinä vaiheessa mies meinasi hiiltyä "mitä sinä sitä mietit? Lyöt vaan sen summan koneeseen mitä se tulee maksamaan!" Nii-i mitäs sitä nyt miettimään.... Mutta loppu viimein pariskunta sai syötyä, pääsi kotiin, lapsenvahtina toiminut mummo pääsi kotiin ja minä sain rahat kaikista kolmesta kyydistä :)

8 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Oletko Kyllä taksikuski tietää- kirjaan törmännyt? :)

6/9/06 22:48  
Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

7/9/06 07:02  
Blogger Taksitar said...

En brianna ole, mutta joulupukille ajattelin asiasta kirjoittaa (tai sitten odottaa palkkapäivään ja kävellä kirjakauppaan) :D

7/9/06 08:35  
Anonymous Anonyymi said...

Minä ainakin entisenä taksikuskina (mahdollisesti tulevanakin) sain ko. kirjasta mahtavat naurut. :)

8/9/06 19:39  
Anonymous Anonyymi said...

juuri tällaisten blogipostausten takia tulee olo että taksinkuljettajat kuvittelevat olevansa jumalan lahja suomen liikenteelle. Kukaan ei pidä itseään oikeana asiakaspalvelijana, vaan ennemminkin parasta olisi jos asiakkaat olisivat mykkiä kuuroja ja sokeita, niin saisi rauhassa ajella. Harmi kun sellaista ammattia ei ole keksitty, mistä saisi palkkaa tyhjällä autolla ajelusta. Se olisi varmaan useimmille taksiblogin kirjoittajille mieleen.

15/9/06 17:04  
Anonymous Anonyymi said...

Niinpä!

Muutaman kesän huoltoasemalla työskennelleenä minulla on jonkinlainen tuntuma taksikuskeihin ja kyllä siihenkin sakkiin mahtuu monenlaista narisijaa ja todella hankalaa asiakasta. Ehkä siirtävät omaa turhautumistaan edelleen muihin asiakaspalvelijoihin.

24/9/06 08:11  
Blogger Taksitar said...

Hoh hoh... Sehän on niiiiiin helppo tehdä johtopäätökset blogaamisen perusteella kuka on minkälainen "oikeassa" elämässä ja työssään. Onko tullut mieleen että ääritapaukset "joutuvat" blogattaviksi? Ja tämän kirjoituksen pariskunta oli ääripäästä. Yleensähän arvostelijat tietävät parhaiten ja anonyymiyden taakse on helppo kätkeytyä sanomaan "asiansa"

2/10/06 11:40  
Blogger nainen ratissa said...

Kuulehan arvon anonyymi arvostelija. Osa asiakkaitamme on ihan oikeasti mykkiä ja/tai kuuroja ja/tai sokeita. Miten mahtaisi anonyymiltä sujua heidän palvelemisensa.

Mikä tässä kirjoituksessa muuten nyt niin mätti? Se ettei Taksitar päästänyt asiakkaita kyytiin ketsuppia/sinappia/majoneesia tursuavien grilliruokien kera? Antaisitko jonkun tulla oman autosi sotkemaan moisten systeemien kanssa? Haluaisitko taksireissulla omaan takamukseesi herkullisen rasvaläikän moisen kyydin jäljiltä?

5/10/06 18:17  

Lähetä kommentti

<< Home