Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

perjantaina, huhtikuuta 28, 2006

Suomi-viinaa ja tinkimistä

Koneelle tulee viesti, Metson tolpalla asiakkaita ja päätän ajaa sen kautta. Tolpalla notkuu kaksi miestä, joista toinen on sammumispisteessä, toisella on Suomi-viinapullo taskussa ja teen periaatepäätöksen näitä en ainakaan kauaksi vie! Kysyn minne he ovat menossa ja vastaukseksi tulee Hatanpää. Hetken matkaa kuljettua toinen alkaa naukumaan "pysäytä toi mittari mä maksan 15 euroa, saat itse pitää loput, ei verottajan tarvitse tietää." En suostu pysäyttämään mittaria. "No sä et ole ainakaan kauaa ajanut, kun noin lain mukaan menet, kaikkihan mittarin pysäyttää. Tiedätkö sen ja sen nimisen autoilijan ja sitten tunnetko semmoisen ja semmoisen kuljettajan, nekin aina tekevät niin. Pysäytä nyt enemmän sä tienaat!" Juu juu en ole sitten kauaa ajanut, koskakohan on sitten kauan? Ai niin ja toinen mainituista nimistä on ajanut vähemmän... Päästään osoitteeseen ja naukuja herättelee kaveriaan "maksa nyt me ollaan pihassa" "V**ut mä mitään maksa, ei mulla mitään rahaa ole! Avaa nyt saatana toi ovi!" "En avaa ennen kuin saan 11,40" "Ei mulla ole rahaa! Anna tilinumerosi niin mä maksan ihan varmasti sun tilille huomenna!" "En anna mitään tilinumeroa mä haluan 11,40, nyt. Teitä on kaksi varmasti sen verran löytyy taskuista." "No ei mulla ole! Anna nyt se sun tilinumero saat sen huomenna, varmasti!" " No ei sitten, lähdetään Sorille selvittelemään!" laitoin pakin päälle niin että auto nytkähti. "Ei hitto me mihinkään Sorille haluta, mutta ei mulla ole!" Takaa kuuluu kolikoiden kilahtelua kun taskuja myllätään. "Hei onhan sulla nyt ainakin 10 euroa kädessä." "Shh... ei mulla ole..., no tossa on kymppi." "Ja 1,40 vielä." Käteeni laitetaan 50 senttiä "Hei älkää nyt viittikö..." toinen 50 senttiä. "On se nyt kumma kun aikuiset miehet ei ymmärrä mikä on 11,40 eivätkä osaa taksilla matkustaa!" Saan koko summan ja valitusta "Sä et ainakaan ole aikuinen ja et sä ole taksiakaan kauaa ajanut kun et ymmärrä että miten voisit enemmän tienata. No et sä kauaa tule taksia ajamaankaan!" No yksi syy lisää miksi ei soppareita ajeta...

Seuraavan osoitteen kuittaan viereiseltä kadulta kaksi nuorta miestä kyytiin ja toisella Suomi-viinapullo kädessä, meno keskustaan. Mittari näyttää 11,80 Linja-autoasemaa ennen "kai me keskustorille päästään 12 eurolla?" Eivät pääse....

5 Comments:

Blogger nainen ratissa said...

Minun mielestäni noissa tinkimisjutuissa pitäisi kaikkien ottaa tiukka linja. Jos joku lepsuilee, niin heti tulee noita "edellinenkin kuski päästi"-juttuja.

28/4/06 17:36  
Blogger Kimmo said...

Juu. Se on aikamoinen summa jos antaa vaikkapa 20c/keikka.
20 keikkaa/yö=4e. 20 vuoroa kuussa=80e. 12kk/vuosi=960e.
Nykyisessä autossa on se kiva puoli, että takaovet täytyy joka ajon jälkeen avata kuskin ovessa olevasta nappulasta. Vähentyy juoksut =)

28/4/06 20:22  
Anonymous Anonyymi said...

Mikäs auto se semmoinen on? Kuulostaa tietyssä mielessä vaaralliselta, koska kolaritilanteessa tai muissa poikkeustapauksissa ei pääse ulos. Vai onko tuo mietitty siten, että ulkoapäin oven saa aina avattua?

28/4/06 21:13  
Blogger Kimmo said...

noh. siis. se on aivan normaali keskuslukitus, joka menee takaovissa päälle, mutta se vapautusnappula siellä takaovessa on niin "jemmassa", että sitä ei kyllä hämärässä (tai humalassa) löydä.

29/4/06 15:15  
Anonymous Anonyymi said...

Täällä Etelä-Pohjanmaalla toimii tinkimiseen se, kun kuski sanoo: "Näitä pieniä kyytejä olen maksellut omasta pussista ihan köyhäinapuna, isännälle en kehtaa vajaata kassaa esittää." Maksu tulee kyllä, jos asiakkaalla on rahaa. Jos ei ole, ajetaan kamarille.

3/5/06 23:50  

Lähetä kommentti

<< Home