Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

lauantaina, huhtikuuta 22, 2006

Jakomielinen ammatti...

Tulee hieman jakomielinen olo kun kuuntelee asiakkaiden mielipiteitä kuskista. Odottelin alku yöstä kyytiä Hervannassa ja kyytiin käveli keski-ikäinen mies henkilö, jolle avasin sivu oven ja huikkasin aivan normaalisti "Terve!" Siihen sain vastaukseksi osoitteen joka oli seuraavassa kaupungin osassa eli matkaa ei kertynyt paljoakaan. Ajoin kyseiselle kadulle ja muistin että juuri siihen numeroon käännytää toisen kadun kautta, eli seuraavasta risteyksestä, tämän vielä koetin varmistaa asiakkaalta. "Kyllä käännytään, mutta jätä minut mahdollisimman pian pois!" "Selvä, onko tämä hyvä paikka?" Kysyin kun käännyin risteyksestä. "ON ON! Kyllä minäkin olen monta kertaa taksilla matkustanut mutta ikinä ei ole ollut näin epämiellyttävää kyytiä! Kuljettaja oli todella epäystävällinen, kyyti oli pakettiautomaista ja täällä oli kylmä!" Koetin kysyä miten minä nyt niin epäystävällinen olin niin vastaukseksi sain "No et sinä ainakaan ystävällinen ollut! Toivottavasti ei enää ikinä tavata!" Toivotin kuitenkin vielä hyvää illan jatkoa.
a) Minä en jutellut kovastikaan kyydin aikana koska asiakas ei ilmaissut haluaan jutella. En rupea pakolla juttua vääntämään vaan kunnioitan sitä jos asiakas haluaa olla hiljaa, ja matka oli lyhyt.

b) Kun kävelit tolpalta autoon etkö huomannut käveleväsi Ford Transittiin? Näyttikö auto kenties mondeolta tai vieläkin pienemmältä?

c) autossa ei ollut mielestäni kylmä, jos sinusta oli niin olisitko voinut pyytää lisää lämpöä?

d) ja usko minua jostain asiasta ollaan tasan samaa mieltä, toivottavasti ei enää ikinä tavata!


Seuraavat asiakkaat olivatkin sitten ihan muuta maata, eräälle nuorelle naiselle kerroinkin miten epäystävällinen kuulemma olen sen jälkeen kun hän oli kehunut minua ihanaksi ihmiseksi. Mutta summa summarum jos peräkkäisillä kyydeillä saa kuulla olevansa epäystävällinen ja ihana voi tulla hieman irtonainen ja jakautunut olo. Ja muut asiakkat kyllä huomasivat tulevansa isoon autoon "olishan pienempikin riittänyt..." "Onpas tämä nyt luxusta päästä näin isolla ja komealla autolla kotiin, ajaisitko ihan oven eteen että naapuritkin näkevät?" Onneksi tällä kertaa yksi mätämuna ei onnistunut pilaamaan koko iltaa, onneksi kolleega lähti kahville heti pässin jälkeen ;)

6 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Nää on näitä.... en nyt oikein tiedä millä nimellä tälläisiä asiakkaita kutsuisi.... onkohan paskiainen liian lievä ilmaisu...

Itselleni sattui kanssa viime yönä (lauantai) pari tosi epämiellyttävää asiakasta, toinen oli tosin omaa vikaani, mitäs ajoin epähuomiossa väärää reittiä. Mutta kumminkin molemmat kyydit veti totaalisesti mehut pois ja hetken piti keräillä itseeni että viitsi jatkaa. Onneksi eivät tulleet peräkkäin ja molemmilla kerroilla seuraavat asiakkaat olivat todella mukavia...

-R-

23/4/06 07:49  
Anonymous Anonyymi said...

Eiköhän sillä ensimmäisellä ollut käynyt klassisesti: oli huono päivä, muille ei uskaltanut aukoa päätään mutta kas, taksikuskille voi kun eihän se ole mikään eikä kukaan tärkeä. Ei joudu vastaamaan sanomisistaan myöhemmin, voi vain kävellä pois oltuaan ilkeä ja jatkaa elämäänsä.

23/4/06 13:56  
Anonymous Anonyymi said...

Joskus toi paska tuntuu kasaantuvan samalle illalle/yölle
mistähän mahtaa johtua?
Oon tullut joskus pohdittua
vaan vastausta en ole keksinyt..

x-36

23/4/06 20:50  
Anonymous Anonyymi said...

Hienoa suomea.

24/4/06 00:09  
Anonymous Anonyymi said...

onneksi positiivinen palaute aina parantaa negatiivisen, itse olen myyjä ja saan kuulla kanssa kaikenlaista, huono palaute pilaa päivän mutta ystävälliset ihmiset pelastaa koko viikon:)

olen laittanut omaan blogiini linkin tänne, kiitos hienosta sisällöstä:) täällä oppii mitä ei pidä tehdä taksissa.:) olen monta kertaa miettinyt omia suht viattomia taksikyytejäni, ja hyvänen aika mitä te olette saaneetkaan kestää:)

24/4/06 08:55  
Anonymous Anonyymi said...

Todella mukava lukea näitä juttujas täällä, kun opiskeluaikana itsekin ajoin taksia.

Toivottavasti jaksat jatkaa juttujasi!

26/4/06 00:00  

Lähetä kommentti

<< Home