Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

perjantaina, toukokuuta 26, 2006

Kova luotto

Minä hivenen nyt ihmettelen ihmisiä. Sain datalta kyydin ja kun menin ositteeseen siellä oli nainen kahden n. 5 ja 7-vuotiaiden lasten kanssa. Äiti laittoi lapset autoon turvavöihin ja sanoi osoitteen jossa kuulemma ollaan vastassa, rahat sain käteeni ja ylimääräiset pitäisi antaa vanhemmalle tytölle. Tottakai kuljetan lapset turvallisesti perille, ei siinä mitään, mutta äiti ei pyytänyt edes auton puhelinnumeroa eikä mitään tietoja. Kyllä kai taksikuskejakin löytyy joka lähtöön ja liikenteessä on omatkin vaaransa. Onko taksinkuljettaja-nimike (joka ei ole mitenkään suojattu) ylimääräistä luottamusta herättävä ja tuntemattoman taksikuskin vastuulle voi antaa lapsensa, ilman mitään epäilystä? Itse kahden pienen lapsen äitinä en voisi kuvitellakaan laittavani muksuja vieraan kuskin kyytiin ilman että saisin auton puhelinnumeron ja taksinnumeron, ja minä olen kuitenkin itse taksikuski... Tosin luotan kollegoihin kyllä mutta liikenne on liikenne ja siellä voi sattua ja tapahtua. Koulukyydit on oma lukunsa, siinä vanhemmilla on faktaa millä autolla lapset kulkevat ja yleensä kuskikin on tuttu.

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Itselläni oli pikkujouluaikaan vähän vastaava tapaus.. Istuin tolpalla ja katson että perhe tulossa kyytiin, vaan ei.. Ainoastaan lapset istutettiin takapenkille ja kerrottiin osoite. Mitään numeroita tai vastaavia ei kyselty, vanhemmat ainoastaan varmisti että onhan lapsukaisilla rahaa jolla maksaa.

Tämä siis Oulusta.

26/5/06 18:35  
Anonymous Anonyymi said...

Onneksi on suomalainen taksi....


36

27/5/06 00:15  
Anonymous Anonyymi said...

Jos taksi joutuu onnettomuuteen niin eipä se lapsia auta vaikka kuinka olisi auton numero tiedossa. Samanlaista hoitoa ne anonyymitkin uhrit ensiavussa saavat.

28/5/06 13:57  
Anonymous Anonyymi said...

Ehkä otti rekisterinumeron ylös??

28/5/06 20:20  
Anonymous Anonyymi said...

Mistäpä sen tosiaan tietää ottiko äiti taksin numeron tai rekisterinumeron ylös, molemmat käsittääkseni kuitenkin näkyvät ulos.

Luetettavampi tapa kai tämä on, jos kuski on valmis lapsille jotakin tekemään, ei taksinumeron valehteleminen varmaan paljoa omallatunnolla paina.

19/7/06 01:02  

Lähetä kommentti

<< Home