Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

Rattijuoppo

Nyt on hivenen ristiriitaiset tunteet mutta kohtaamamme mies ei kyllä saa yhtään säälipisteitä eikä kyllä mitään muutakaan credittiä. Oltiin juuri oltu pitämässä taukoa huolto-asemalla ja jäätiin vielä autojen viereen juttelemaan kun pihaan ajoi henkilöauto josta nousi hivenen vanhempi mies. Tai nousi ja meinasi heti kaatua... Matka autolta huolto-asemalle meni "hivenen" horjahdellen. Kysyin kahvilla olleilta kolleegoilta olisikohan mies humalassa vai sairas, kumpikaan ei ihan varmaksi uskaltanut sanoa Paluumatka autolle oli aivan yhtä honteloa ja ensimmäisen kerran mies meinasi olla turvallaan jo ulos tullessa. Mitään ei kolleegoiden kanssa puhuttu mutta toiminta malli oli selvä, minä menin myyjältä varmistamaan miehen kunnon eli siis sen oliko mies hänen mielestään humalassa vai sairas ja kollegat lähtivät seuraamaan minne ukko menee. Myyjä oli sitä mieltä että äijä oli todella kännissä ja tämähän riitti, minä lähdin myös perään ja soitin poliisille. Poliisilta ei sitten mennytkään kauaa kun he olivat miehen kotiovella ja soittivat minulle takasin ja kyselivät tuntomerkkejä ja syitä siihen mikä laittoi meidät epäilemään rattijuopumusta. Taustalta kuului kiukkuinen mies ääni "minä kävin vain ostamassa tupakka-askin!". Ajo matka ei ollut pitkä n 1km, mutta itseasiassa minua ei edes kiinnosta vaikka matka olisi ollut 10metriä tai 10 kilometriä, se mikä minua kiinnostaa on se ajokunto. Poliisit soittivat vielä kerran minulle jolloin selvisi että rattijuopumus epäily oli oikea ja että meidän pitäisi vielä todennäköisesti käydä Sorilla kuulusteluissa todistamassa. Useimmitenhan ihmiset yrittävät vältellä tuota todistelua, mutta nyt ei kyllä haittaa. Kunhan saadaan rattijuopot pois kaduilta! Tuli ukolle aika kallis tupakka-aski, vaan jos ei pysty kävelemään kaatumatta ei varmasti tarvitse autollakaan lähteä! Oikeasti kiukuttaa tuommoiset jotka kuvittelevat voivansa ajaa lyhyen matkan millaisessa tahansa kunnossa. Nyt oli yö mutta onko sillä mitään väliä mikä vuorokauden aika on? Mitä jos tämä sama ukko lähtee ajamaan uudestaan ja keilaa jonkun ihmisen, mikä pahinta jonkun lapsen? Mitä jos tämä kolaroi jonkun taksin kanssa? Me tehdään työtämme samoilla kaduilla! Minulla ei todellakaan löydy sääliä tällä hetkellä vaan itseasiassa minulla on pirun hyvä mieli siitä että narautettiin rattijuoppo!

16 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Propsit sulla ja kollegoillesi. Olen täysin samoilla linjoilla kanssasi.

18/10/06 09:56  
Blogger Signorina said...

Niin sitä pitää! *raivoisat aplodit*

Nyt kun kerran kommentoin, ilmaisen vielä kiitollisuuteni suomalaisten taksikuskien turvallisuudesta. Muissa maissa (mm. Italia) saa olla haukkana taksin kyydissä ollessaan. Jos pimeät sivukujat eivät uhkaa, niin sitten vaara vaanii lompakkoa hurjien taksojen muodossa. Suomalaisiin taksikuskeihin voi aina luottaa.

18/10/06 10:28  
Anonymous Anonyymi said...

Propsit minultakin. Härökäyttäytymiselle liikenteessä, oli se sitten rattijuopumusta tai muuta, ei minulla riitä sympatiapisteitä.

18/10/06 11:37  
Anonymous Anonyymi said...

Tosi hyvin teit yksikin rattijuoppo maanteillä on liikaa tunnen liian monta jotka ovat jääneet alle, muutaman jotka ovat satuttaneet myös itsensä loppuelämäkseen.

18/10/06 13:57  
Anonymous Anonyymi said...

aivan oikein toimittu. ei tuossa tilanteessa tarvitse alkaa sääliä ja voivoitella vaan pistää kaveri miettimään mitä tuli tehtyä. yksi tuollainen vähemmin liikenteessä ei haittaa ketään.
-strangelove-

18/10/06 14:03  
Anonymous Anonyymi said...

Hyvin toimittu! Kunpa kaikki muutkin ottaisivat mallia, ja ilmoittaisivat rattijuopoista ja vastaavista heti poliisille. Voitaisiin jokunenkin ihmishenki säästää vuodessa.

18/10/06 17:58  
Blogger tuurari said...

Hyvä hyvä.

Vielä kun saadaan lainsäädäntö siihen kuntoon että rikostaan uusiva rattijuoppo (tai vaikka ensikertalainenkin) menettää kulkupelinsä valtiolle niin saadaan tiet pysyvästi turvallisemmiksi.

Toivossa on hyvä elää...

18/10/06 19:16  
Anonymous Anonyymi said...

Hienosti toimittu minunkin mielestäni. Silti ihmettelen miksi annoitte ukon lähteä vielä kotimatkalle..? Mitä jos sillä matkalla olisikin sattunut vakava onnettomuus? Olisko sitten omatuntoa kolkuttanut, että miksi annettiin miehen mennä eikä pidätelty huoltoasemalla poliisin tuloon asti?

19/10/06 12:17  
Blogger Kimmo said...

Hyvä te! Kahvit mun piikkiin :D

19/10/06 12:55  
Blogger Taksitar said...

Liikkeelle se äijä pääsi siksi koska en voinut olla varma sen kunnosta. Yksinkertaisesti en voinut uskoa että se ihan oikeasti oli niin humalassa, toivoin oikeastaan että huoltoaseman myyjä olisi vastannut niin kuin yksi asiakkaansa, "ei se humalaiselta kuulostanut" eli olisi ollut sairas.

19/10/06 13:19  
Blogger Kuski Kaakosta said...

Ehdottomasti oikein toimittu. Itsekin olen vuosien saatossa käräyttänyt taksissa ollessani useamman rattijuopon. Ja niin teen aina jos tilanne tulee. Ei sääliä tippaakaan! Enkä anna armoa tässä asiassa kenellekään...

20/10/06 08:21  
Anonymous Anonyymi said...

Kannattaa kuitenkin muistaa etta hyvässä lykyssä voi joutua oikeuteen todistamaan...
Välttämättä ei ole kauheen kiva jos on tullut käräyttäneeksi mp jengiläisen ratista,,,ja katselet kaveria salissa ja sen jengiveljiä yleisölehteriellä todistaessasi.

21/10/06 20:37  
Blogger Taksitar said...

noh niin... Juuri tuota tarkoitin todistamisesta puhuessani kirjoituksessani. Vaan sanoin myös että ei haittaa vaikka joutuisikin todistamaan. P.S Tähän mennessä tapaamani mp-jengiläiset ovat olleet minua kohtaan mukavia/reiluja teenhän vain työtäni ja kuskaan heitä paikasta a paikkaan b. Ja humalassa olen heitä nähnyt vain taksinkyydissä, tosin enhän kaikkea ole nähnyt...

22/10/06 07:12  
Anonymous Anonyymi said...

Tähän saakka etunne eivät ole olleet ristiriidassa...

23/10/06 00:46  
Anonymous Anonyymi said...

Itelle vain kävi näin,no poliisi kyllä neuvoi salaamaan osoitteet sun muut sillä eihän sitä koskaan tiedä....tai kaip poliisi tietää.
Eniwei..tapauksesta on jo aikaa muutama vuosi mutta vieläkään en kuittaa tiettyä osoitetta..Aika trumaattinen kokemus kaikenkaikkiaan ja todistajan asemaan kyl toivoisi vähän parempaa suojaa.

23/10/06 13:15  
Blogger Kuski Kaakosta said...

Meilläpäin en ole koskaan joutunut edes jälkeenpäin kuulusteluun vaikka ilmoitan tietysti poliisille soittaessani nimeni, taksin numeron jne. Syyksi luulen ettei asiassa ole mitään epäselvää kun tavallaan poliisihan sen juopon kiinni saa ja puhalluttaa tai vie verikokeeseen!

23/10/06 13:48  

Lähetä kommentti

<< Home