Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Mykistä ja alennuksista

No niin nyt olen taas takaisin OMAN koneen äärellä. Se kuinka kauan tätä iloa kestää onkin eri juttu sillä kasasin koneen itse... kyllä ihan itse, pienellä avustuksella tosin mutta se olin minä jolla ruuvimeisseli kädessä heilui ;)

Aamulehdessä on muistettu "kehua" jatkuvasti takseja MYK-kyydeistä ja useimmiten syy kyytien viipymisestä ja vääristä osoitteista on vieritetty taksikuskien niskaan. Eräs kommentti jäi mieleen sillä sillä ei ollut todellisuuden kanssa MITÄÄN tekemistä "Taksikuskit eivät halua ajaa MYK-kyytejä koska niistä ei saa tippiä." Oli muuten aika törkeä väite. Ensinnäkin minä ajan mielelläni MYK-kyytejä, niistä saa varman maksun ja olen jopa tippiäkin saanut HYVÄSTÄ palvelusta. Kyydissä kuin kyydissä en oleta saavani tippiä se on vain mukava kiitos ja yllätys, ei mikään varma asia keneltäkään.
Viimeisin juttu jonka MYK-kyydeistä luin oli 26.6 ja silloin valiteltiin että taksit ovat jättäneet tolpalle MYK-oikeuden omaavia asiakkaita. Minä en asiaa sulata. Jos joku haluaa protestoida kyydin välitystä vastaa kapinoikoon jollain muulla tavalla kuin jättämällä vammainen tai vanhus ilman kyytiä. Jos asiakas kävelee tolpalta autoon ja ainut syy millä kyydistä kieltäytyy on MYK, menköön piiiiiiiitkälle tauolle mielellään peilin eteen!
Uskokaa tai älkää mutta on tosi mukava olla se seuraava auto joka sitten ottaa tämän kyseisen asiakkaan kyytiin ja koettaa hyvitellä koko matkan sen edellisen auton käytöstä!
Kyllä minäkin olen MYK-kyytejä koneelta hylännyt mutta syyt ovat olleet muut. Esim.erään MYK-asiakkaan kohdalla pitäisi tiedoissa lukea "vain mieskuljettaja" sillä asiakas lähentelee ja lääppii ainakin minua matkan ajan (yleensä matka on n.2km) eikä lääppimisestä ole luettavissa mitään muuta kuin suoranaista ahdistelua.
Tuossa samaisessa 26.6 artikkelissa oli kyselty asiakkaiden mielipiteitä takseista ja Joonaksen mielipide jäi päähän "Takseja ei saa ikinä silloinkuin niitä tarvitsisi ja alennuksia saisivat antaa enemmän, niitä ei juurikaan saa" AAAARRRRRGHHHHH! Miten niin tyypillinen "viikonloppu-iltana ryyppäämään ja taksijonoon sitten kun baarit menee kiinni"-tyyppi? Kas kummaa kun jonot on pisimmät juuri silloin kun baarit menee kiinni! Olisiko voinut lähteä vaikka puolituntia tai tunnin aiemmin? Niin ja alennuksista... Meillä EI ole tunti palkkaa! Pitäisikö minun vielä maksaa siitä että vien sinut kotiin? Itseasiassa olenhan minä jo maksanutkin... taksikurssi ja kokeet eivät olleet ilmaisia! Mistä tunnistat Taksittaren ensikerralla tolpalta? Se on se naiskuski joka lupaa maksaa sinulle sen summan mitä mittarissa lukee.... Niin varmaan...

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hyvä kirjoitus MYKistä taksinkuljettajan näkökulmasta! Täällä Helsingissä on tullut vastaan sellaisia kuljettajia, jotka ihan pokkana sanovat, että olis ollu mykkikyytikin, mutta otin tän tavallisen kun noista mykkiasiakkaista ei koskaan tiedä. (Tämä siis kulkiessani firman matkaa firman rahoilla.) Aika paksua, mutta toivoakseni vain yksittäistapaus. Iso osa kuskeista on ihan ok väkeä myös asenteeltaan, niinkuin pitääkin.

Systeeminä se mykki on vaan aika syvältä, ja se taas ei ole kuskien eikä asiakkaitten vika. Syylliset vaan istuvat niin korkealla, että ongelma ei sinne näy.

29/6/06 08:09  
Blogger Kimmo said...

Mulla se menee niinpäin, että aja AINA MPK-kyydit. Aina.
Niissä kerää yleensä aivan tuhottomasti rahaa kun joku jossain on sössinyt yhdistelyn. Itse olen ajanut Kehä I varresta, Malmilta Espoon soukkaan yli 80€, kiitos fiksujen yhdistelyjen :D

29/6/06 14:44  
Anonymous Anonyymi said...

Älä silmä pieni usko kaikkea mitä luet,ei juttu aina niin ole vaikka se lehdessä kirjoitetaan.
Minusta tuntuu että joku etsii nyt syntipukkia tekemälleen munaukselle..tarkoitan tätä uutta myk käytäntöä...ja mikäs sen parempi syyllinen on kuin renki parka..
Tietääksemi lähes kaikki myk kyydit hoidellaan asianmukaisesti.
nimim...23v ratissa.

1/7/06 18:25  
Anonymous Anonyymi said...

Hei!
Kyllä MYK-järjestelmän läpivienti väkisin on se perimmäinen ongelma. Kuljettajia en syytä missään tapauksessa.

2/7/06 22:14  
Anonymous Anonyymi said...

Samoin itse kuittaan aina sen kyydin, mikä ekana laitteeseen pärähtää. Oli sitten kyseessä MPK/KPK (MYKin nimitykset Helsingissä ja Espoossa), lähikuppila tai mikä tahansa muu. Poikkeuksena ne tilaukset, joista on odotettavissa jullikka eli pitkään datalla seisoneet tai ruuhka-aikaan liian pitkän ajoajan takana olevat.

MPK-kyydit ovat paljon vaihtelevampia ja mielenkiintoisempia kuin tavalliset firma-ajot (eli aamulla tai iltapäivällä lentokentälle). Lisäksi tykkään kuljettaa vanhempia ihmisiä ym. erityisryhmiä, koska he ovat usein mielissään hyvästä ja ystävällisestä palvelustani. (Menee itsekehun puolelle, mutta on fakta.)

17/8/06 17:55  

Lähetä kommentti

<< Home