Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Lordi faneilua

Kyllä taitaa olla musiikin ykkösnimi Suomessa tällä hetkellä ehdottomasti olla Lordi. Kauppatorille ahtautui liki 100 000 ihmistä (ei käy kateeksi Stadin kollegoja...) ja ympäri Suomea ihmiset liimautuivat ruutua kohti kun Euroviisu-voittaja esiintyi ja keräsi kiitokset. Sain tapahtuman jälkeen tilauksen pikku pubiin josta porukka halusi siirtyä noikilometrin päässä olevaan toiseen baariin. Matkan aikana keski-iän ylittäneet matkalaiset alkoivat miettiä mitenkäs se Lordin käsimerkki tehdäänkään. Ajattelin auttaa ja näytin peukalo-etusormi-pikkurilli merkin ja kysyin tietävätkö he mitä se tarkoittaa. "Eikös se tarkoita jotain sarvipäätä?" Ei tarkoita joten ajattelin kertoa heille että se on amerikan englantilaisessa viittomakielessä I Love You-merkki jota mm. Janne Tulkki käyttää keikoillaan. Eikä kukaan ole edes ajatellut liittää Jannea saatanan palvontaan vaikka näyttää merkkiä ja pukeutuu mustiin (siis minä tykkään kuunnella myös Tulkin poikaa:).

Muutenkin tuntuu menevän osalla porukkaa jyvät ja jauhot sekaisin kun Lordista puhutaan. Laulujen sanat on ennemminkin pyhäkoulu-tunneilta ja kuinka moni saatananpalvoja uhkailee helvettiin joutumisella? Tai sanoo että pahoilainen on luuseri, häviäjä? Meneekö rasismin puolelle kun erilaisuutta koetetaan mollata?

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tarkoittaahan se sarvipäätäkin, ainakin ilman peukaloa. Ei kuitenkaan alunperin Saatanaa. Mano cornuta, sarvikäsi, on ikivanha pahalta suojeleva merkki, josta on löydetty esimerkkejä jo etruskien taiteesta, siis erinäisiä vuosisatoja eKr.

27/5/06 12:51  
Anonymous Anonyymi said...

Merkitys taitaa riippua siitä, kummin päin kämmen on, katsojan suuntaan vai pois siitä.

Mitä muuten tarkoittaa "/* ?

27/5/06 22:42  
Blogger Kimmo said...

Il Cornuto on vissiin sen merkin oikea nimi. Il Cornuto = Paholaisen sarvet. Jne jne.
Eipä se keikka täällä mitenkään hirveästi näkynyt. Jonkin verran enemmän porukkaa näkyi kaduilla mutta suht rauhallista =)

28/5/06 13:40  
Anonymous Anonyymi said...

Joo, minäkin olen ihmetellyt, että missä pullossa kaikki ihmiset asuvat, kun jaksavat niin tuota Lordia ihmetellä. Tänäänkin aamulla lehden yleinsönosastolla joku oli onnistunut niputtamaan sekä Porissa tapahtuneen opiskelijapojan surman että Lordin suosion "vapaan kasvatuksen" aiheuttamiksi ilmiöiksi.

Tuskin niitä lapsia on viimeaikoina niin kovin vapaasti kasvatettu, vaikka lasten hakkaaminen onkin nykyään ihan laissa kielletty. Ja eivätkä nuo tyypit maskien takana taida ihan teini-ikäisiä olla, joten en sitten tiedä, että missä menee raja, jonka jälkeen kaikki sitä nuoremmat ovat tuon pahamaineisen vapaan kasvatuksen saaneita.

30/5/06 08:35  
Anonymous Anonyymi said...

Onpas nyt ihan pakko päteä. Köh. Hienoa että joku muukin tunnistaa tuon viittoman, mutta kyseisellä käsimerkillähän ei ole mitään tekemistä 'mano cornuton' aka 'horned fingers'-käsimerkin kanssa. Tässä hevikansan omimassa merkissä pidetään se peukalo visusti nimettömän ja etusormen päällä. Ja kyllä, kyseessä on pahalta silmältä suojeleva merkki, jonka hevimaailmaan lanseerasi Ronnie James Dio kun piti Ozzy Osbournen näyttämää peace-merkkiä turhan vaisuna. Muisteli mummuvainaansa näytelleen tuota merkkiä ja otti sen käyttöönsä. Että näin :)

10/10/06 01:02  

Lähetä kommentti

<< Home