Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

sunnuntaina, heinäkuuta 02, 2006

Yön eka kyyti ja identiteetin selvittelyä

Viime yön vuoro alkoi loistavasti... Huomasin kaksi 8 hengentilausta ruudussa ja hihkaisin kaveria kuittaamaan toisen, jotta voisimme mennä perä kanaa kuin köyhän talon porsaat. Huomasimme opastekyltit jo kaukaa ja häiden jatkoilta meidän olikin tarkoitus hakea asiakkaamme. Paikan päällä kaikki olivat enemmän ja vieläkin enemmän päissään, morsian oli HYVIN päissään ja istui kauniissa, ennen niin valkoisessa, mekossaan rappusilla ja vanhempi mies joka oli ehkä vieläkin enemmän päissään halusi kovasti halailla morsmaikkua. Uskomattominta oli että sisältä tuli vielä pieniä lapsia! Morsian päätti nousta ylös ja lähestulkoon tuuskahti nenälleen, onneksi jollakin vieraista oli hieman vähemmän veressään ja hän sai napattua neitokaisen kiinni. Kaaso ja juuri naitu nainen koettivat tulla autoon muovisten lasien kanssa, kielsin tulemisen. Kaason oli pakko kysyä minkä takia, mutta ennenkuin hän sai lauseen loppuun oli juhlien prinsessa kaatunut autoon sisälle, juomat pitkin kumimattoja... Siis tämä valkoisiin alkujaan pukeutunut nainen ei edes kerennyt auton sisälle! Onneksi oli kumimatot lattialla... Menin sitten siivoilemaan takaosaa ja kielsin edelleen mukien autoon ottamisen, joku kyseli meinaako kuljettaja olla hankala, sen kommentin annoin olla, mutta jos olisin kuullut sillä hetkellä että eräs naisista näytti keskisormea, olisin laittanut porukan maksamaan maton pesun ja jättänyt heidät siihen. Menomatkalla juhlayleisö innostui laulamaan hyvin monta laulua, "Tuu mun vaimoksein" on kyllä semmoinen mitä ei useasti kuule, itse taisin kuulla sen viimeksi riparilla livenä...Matkan aikan jonkun povarista löytyi pullo ja pyysin nätisti etteivät läikyttäisi autoon. Kaaso tulkkas sanani voimasanoja käyttäen ja siitähän ei muu yleisö tykännyt, hienoa. Perillä pullo oli melkein tyhjä ja joku "järkevä" nainen pyysi jättämään pullon autoon! Onneksi miehillä oli vielä jano eikä pullo jäänyt autoon. Viimeiseksi "kiitokseksi" joku miehistä totesi "meillä taisi olla lesbo kuski kun se oli noin hankala".

Naispuolista kolleegaa oli nimitetty yöllä kimeä ääniseksi homoksi, joten kun yhdellä mukavalla porukalla oli hivenen kaksimieliset puheet, tuli yön pimeinä tunteina mieleen että jos kollega on homo ja näyttää hyvinkin naiselta olisiko hän sitten transvestiitti vai mikä? Mutta kun hän asuu kuitenkin miehensä kanssa niin mikäs hän sitten on? Ja jos minä olen kerta lesbo ja asun miehen kanssa olisinko minä sitten bi? Ja kun me nyt ihan oikeasti kumpikin ollaan umpiheteroita niin tulikos tässä nyt sitten edustettua lähes kaikki suuntaukset? ;)

Tuo äskeinen oli vain yöllä levottomana mietittyjä asioita jotka ei todellakaan ollut pilkaksi tai arvostelluksi tarkoitettua. Itselläni on useita läheisiä kavereita jotka ovat homoja tai lesboja, eikä tulisi mieleenikään heitä arvostella valinnoistaan. Tärkeintä on olla onnellinen ja tuntea itsensä rakastetuksi.
edit: Syy miksi laitoin tuon selityksen tuohon oli se että arvasin saavani kommentteja asiasta ja niin sainkin, tosin yhdestä sanasta, valinta. Valinnalla en tarkoita sukupuolista suuntautumista vaan partneria. Kyllä se partneri pitää kuitenkin valita tietoisesti tai tiedostamatta, oli se sitten samaa tai eri sukupuolta. Käsi ylös ne joiden kohdalle partneri on vain ilmaantunut ilman että on edes hieman asian eteen jotain tehnyt, vaikka vain hymyillyt nätisti. Tosin olisinhan tuohon listaan voinut sitten lisätä myös heterot mutta heterokavereitanikaan valinnoistaan moiti. Vai vieläkö tulisi jotain?

Vaan on se hienoa ajaa taksia ja saada haukut ja nimittelyt vaikka koettaa käyttäytyä nätisti. Ja palkkahan huimaa päätä.....

8 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Homous tai lesbous ei ole sen enempää oma valinta kuin olla pitkä tai lyhyt. No, toivottavasti tuo oli vain lapsus, eikä kuvasta maailmankatsomustasi enempää ja johtui vain tiedon puutteesta.

2/7/06 13:33  
Blogger Taksitar said...

Tarkoitin valinnalla lähinnä partneria, kyllä ukko on valinta siinä missä samaa sukupuolta oleva partnerikin on.
Juuri tämän kaltaisten kommenttien takia laitoin tuon selvityksen tuohon mutta tarvitsee varmaan lisätä selitys sanaan "valinta".
Ja ei, se ei todellakaan johtunut maailmankatsomuksestani tai tiedon puutteesta.

2/7/06 20:52  
Anonymous Anonyymi said...

ainahan sanavalinnoista voi jotain pilkkuja raiskata, mutta mielestäni tässä tuli kyllä oikein hyvin esille, ettei taksittarella ole mitään ko. ihmisryhmiä vastaan. jätetään herneet ja leppäkertut rauhaan :)
-strangelove-

2/7/06 22:16  
Anonymous Anonyymi said...

Joskus taxityö on yhtä juhlaa
Varsinkin homottelu ja huorittelu
sun muut vitun hintti kommentit
ai ai,että asiakaspalvelu taas maistuu
Monikohan viitsisi kuunnella moisia työmaallaan?
Arvelen ettei monikaan mut onneksi ihmiset ovat kuitenkin pääasiallisesti ihan ok.

3/7/06 22:58  
Anonymous Anonyymi said...

Välillä kyllä ihmettelen taksikuskien hermoja. Toisaalta joku saattaa ihmetellä minun kärsivällisyyttäni luokanopettajana. Eivät lapset useimmiten hankalia ole, mutta ne vanhemmat... ;)

En vaihtaisi alaa päikseen, mutta nostan Taksittarelle ja muille kuskeille hattua siitä, että jaksavat ja kestävät hankalia asiakkaita, kuten tässä hääporukassa taisivat kaikki olla.

16/7/06 00:17  
Anonymous Anonyymi said...

Täytyy sanoa nyt löydettyäni tämän blogin tänään, että tätä on ollut mielenkiintoista lukea.

Välillä miettinyt paljon taksia käyttäneenä, että millaisia kommelluksia kuskeille voi tapahtua ratin takana... nyt tiedän :)

16/7/06 22:38  
Anonymous Anonyymi said...

Ensimmäistä kertaa selailin taksi-aiheisia blogeja. Jotenkin musta tuntuu inhottavalta, että asiakkaiden keskustelut ja tekemiset julkaistaan noin vaan. Vertaa kuvitteellinen "sairaala-blogi". Menisit sairaalaan hoitoon ja joku hoitaja tilittäisi tekemisesi blogissaan. Olisipa hauskaa sattumalta lukea omista sairauksistaan tai siitä, kuinka laski alleen jne.

Eli mitenkä on vaitiolovelvollisuus tuossa hommassa?

18/7/06 09:02  
Blogger Taksitar said...

Ihmiset ja paikan nimet on yleisesti muutettuja. Poikkeuksiin on yleensä asiakkaan lupa. Tapahtumat on todellisia. Itse sairaalassa työskennelleenä voin kertoa että siellä on vähemmän blogattavaa.

18/7/06 09:36  

Lähetä kommentti

<< Home