Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Arvoitus

Ja sitten olisi vuorossa pieni arvoitus leikki.

Mikä tämä on ja missä tämä on??


sunnuntaina, syyskuuta 16, 2007

Kyytitarjous...

Kuittasin illan erikoisimman kyytitarjouksen:
Kalevankangas asiakas on linja-auto
lisätieto: on pysäkillä pääportin kohdalla.
Tulihan tuokin hoidettua vaikka meinasinkin kommentoida ettei linja-autot 8h autoihin mahdu...

torstaina, syyskuuta 13, 2007

Tehdäänpäs nyt TAAS muutama asia selväksi...

Hain kaksi varttuneempaa naista Lähiökuppilasta ja vein heidät Kulmabaariin, matkaa n.1km.
"Ai me saatiin oikeen tilataksi, no on se hyvä että minäkin saan joskus ison auton"
"Joo on se kumma että isoa ei saa silloin kun sen haluaisi, mutta sitten kun sen tilaa, sitä ei meinaa saada."
"Viikonloppuna täälläkin tarvittaisiin isoja autoja, mutta ne ei taida olla edes silloin ajossa."
"Kuski hei, miksi viikonloppuna on niin vähän isoja autoja liikenteessä? Eikös teidänkin kannattaisi ajaa silloin kun olisi kysyntääkin?" (Ennen kuin kerkeän vastaamaan)
"Viikolla saa tilataksin tosi helposti ja viikonloppuna ei meinaa saada millään, joten silloin ei varmasti ole tila-autoja edes töissä."
Uskomattoman hienoa logiikkaa! Voisikohan olla että silloin viikonloppuna KAIKKI muutkin haluavat tilataksin ja kysyntä viikolla on vain HIEMAN pienempää. Viikonloppuna on kaikki liikenevät autot liikenteessä, joten kyllä viikonloppuna on paljonkin enemmän autoja liikenteessä, niin on muuten asiakkaitakin...

Kertauksen vuoksi:
- Tilataksiin saa tulla myös ihan yksin, tai voit laittaa vaikka vain laukkusi yksin kyytiin (tosin silloin verotus muuttuu
- Tilataksi ei maksa yhtään sen enenpää kuin pienikään. Toki tilataksiin mahtuu enemmän ihmisiä jolloin taksoitus hieman muuttuu 5 ihmisestä lähtien.
- (Tila)taksi EI ole baarin tai ravintolan liikkuva terassi, meillä EI saa syödä sisällä eikä myöskään juoda tuopista tai mukista.
- Jos sotket niin maksat. Vaikka sinusta ehkä tuntuu että taksat ovat korkeita ja kyydin hintaan pitää kuulua myös siivous, olet väärässä. Jos sinä sotket, siivousaikani on palkatonta jolloin menetän kyytejä joista saisin rahaa.
- Meillä EI ole tuntipalkkaa. Me saadaan palkaksi tietty prosenttimäärä mittarissa olevista euroista.
- Minä EN voi ajaa pimeästi ilman kuittia niin ettei niitä ollenkaan näy. KAIKKI kilometrit menevät tietokoneen muistiin.
- Auton toinen penkki EI ole jalkarahi.
- Taksin lattialle EI saa syljeskellä
- Taksissa on tietty määrä turvavöitä, sen verran kuin niitä löytyy, sen verran voin ottaa asiakkaita kyytiin.
- Taksikuski EI ole vastuullinen siitä, jos sinulla ei ole turvavyö kiinni kun poliisi pysäyttää tai sattuu kolari. Arvostan kuitenkin ihmisiä, jotka ajattelevat turvallisuutta.
- Taksikuski ei ole vastuullinen siitä jos sinulla on huono päivä. Me ei olla ajorobotteja, jonka voit haukkua, ihan muuten vain koska vaimo löisi kaulimella kotona, vaan mekin olemme ihmisiä ja niin yllättävältä kuin se voikin kuulostaa myös taksikuskilla on tunteet

Minua ei ole kukaan pakoittanut tähän hommaan, minä oikeasti pidän tästä työstä ja suurin osa asiakkaista on hyvinkin mukavia. Aina silloin tällöin vain tulee ihmisiä jotka ovat vakuuttuneita siitä että minä olen vastuullinen ihankaikesta muustakin kuin taksilla ajosta...

perjantaina, syyskuuta 07, 2007

Älä jätä heitteille!

Nyt kun on syksy ja kesäkissa-kamppanja on suunnilleen suoritettu, voisi myös muistuttaa siitä ettei yliajettua eläintä saa jättää heitteille. Ikinä en tule ymmärtämään, minkä vuoksi pitää tahallaan ajaa jonkun luontokappaleen päälle. Itse yritän väistää tielle joutunutta eläintä viimeiseen asti. Jos en pysty eläintä vaistämään menen ainakin katsomaan miten eläimen kävi ja toimin eläimen tilan mukaan, raadot koetan siirtää myös tien sivuun. Minä arvostan elämää, myös eläimen.
Kerran olin menossa töihin, lapset kyydissäni kun huomasin tiellä jonkun mytyn. Se mytty liikahti, jolloin vedin auton tien sivuun. Tiellä makasi hyvin loukkaantunut kissa, joku oli ajanut yli, mutta ei vaivautunut katsomaan miten kävi. Kissan vuoksi paikalle pysähtyi myös toinenkin auto, tosin autoilijalla oli asenne "se on villikissa, se pitää tappaa"... Villikissa se ei ollut, kissa rauhoittui silmin nähden juttelemisesta ja raahautui minun jalkojeni taakse suojaan. Pystyin myös koskemaan kissaan, jos kyseessä olisi ollut villikissa se olisi henkensä hädässäkin koettanut suojaan ventovieraalta ihmiseltä. Soittelin numerotiedustelusta lähimpiä eläinlääkäreitä, joista suurin osa oli lomalla ja yhdessä minua neuvottiin tuomaan kissa sinne jos maksan hoidon tai pyytämään poliisit paikalle. Olisin varmaan ottanutkin kissan mukaani ja maksanut hoidon, mutta minulla ei ollut mitään pahvilaatikkoa ja autossa oli kaksi lasta. Jos olisin joutunut vaikka jarruttamaan äkisti ja kissaa olisi sattunut enemmän, olisiko se hyökännyt jonnekin umpinaisessa autossa? Poliisit tulivat aika nopeasti ja olivat ilmeisesti kumpikin eläinihmisiä. Poliisilta ei tullut tylyä kommenttia tyyliin nirri pois ja eteenpäin, vaan poliisit oikeasti tutkivat kissan ja totesivat sen olevan HYVIN pahasti loukkaantunut. Poliisit kiittivät meitä ja pyysivät minua jatkamaan matkaa lasten kanssa, samalla kun toinen poliiseista laittoi keltaisia kuulosuojaimia korville ja veti nahkahanskoja käteen.

Tuotakin kissaa jäi varmasti joku kaipaamaan. Joku saattoi seisoa rappusilla ja huutaa kissansa nimeä ja mikäli ei ole nähnyt ilmoitusta kuolleesta kissasta joka sopii oman misun tuntomerkkeihin, miettii vieläkin mihin se kissa joutui. (Huomaako että itse olen kadottanut kissan?)

Jos eläin jää autosi alle voisit vähintään käydä katsomassa ettei eläin kärsi!