Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Rahaton...

Onpas tässä tullut pidettyä hiljaiseloa, 75 päivää! Koetin blogata kännykästä vaan hermostuin siihen kun saa mehevän jutun kirjoitettua ja lähetettyä, niin juttu katoaa bittiavaruuteen... Pitäisi varmaan hommata joku hieman parempi systeemi, kuten netti kotikoneelle... Tosin netti kotona tuntuu turhalle tuhlaukselle, kun kännykästäkin saa surffattua ja pakettiin kuuluu rajaton netin käyttö.

Viime yö oli hieman hiljainen, joten kun kyytiä tarjottiin kauenpaakin (tarkoittaa oikeasti suht. kaukaa), teki mieli se kuitata. Menin sitten erään "paikallisen" eteen odottelemaan kyytiä ja niinhän sieltä "ystävällinen" poke taluttaa umpi tuiterissa olevan asiakkaan autoon. Mikä siinä muuten on että ensin pitää juottaa asiakas kunnon lärvätsaloihin ja sitten tilataan taksi jonne se asiakas kannetaan parhaimmillaan useammankin poken voimin? Ravintolassa on useimmiten muita ihmisiä auttamassa, mutta taksissa me ollaan aina yksin, kukas sen sitten ulos kantaa? No asiakas pääsi könyämään penkille saakka ja sanoi osoitteensa. Perille päästyä jäppinen alkoi kaivamaan lompakkoaan ja totesi ettei rahaa ole mukana ja kortin hän jätti kotiin ettei tuhlaisi liikaa. Koska kyseessä oli omakotitalo ehdotin että ukko kävelisi sisälle ja hakisi sen kortin ja tulisi sitten takasin maksamaan kyydin pois. Äijä lähtikin sisälle ja samassa soi puhelimeni, jossa kolleega kyseli taukoseuraksi. Tuskailin puhelimeen maksu obngelmista ja siitä etten enää ikinä hae asiakasta n.n.baarista, kun asiakas melkein kannetaan autoon ja rahattomana. Kaveri oli jo lähdössä auttamaan rahastusongelmissa kunnes kuuli missä olen "odottele vaan siellä kyllä se tulee maksamaan, on aina tullut."Pirhana, jos tuo on tapana niin antaisi sitten vaikka ruskean kirjekuoren, jossa on taksi rahat, baarimikolle tai pokelle ja pyytäisi antamaan lähtiessä taksikuskille! No mies tuli hetken päästä ovesta
"Olikos meillä jotain kesken?"
"Joo, annatko nyt sen pankkikortin niin voidaan hoitaa tämä maksu"
"Eikös tätä voi rahalla maksaa?"
"Kyllä voi, mutta sinulla ei ollut äsken rahaa siellä lompakossa ja siksi lähdit sitä pankkikorttia sisältä hakemaan"
"Eihän mulla ole täällä lompakossa rahaa"
"Ei ollut äskenkään. Voisitko nyt hakea sisältä sitä rahaa tai pankkikortin?"
"Joo mä haen sulle rahaa, en mä velaksi jää"
Uusi yritys ja hetken päästä mies tuleekin takaisin setelin kanssa.
"Onko kaikki hyvin nyt?"
"Kaikki on hyvin, minä olen tyytyväinen"
"Eihän jäänyt mitään eikä näytä enää pahalle"
"Ei näytä yhtään pahalle, hyvää päivän jatkoa!"
Ja sitten liukkaasti menoksi seuraavaan urotekoon.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Varmaankin joku jo maininnutkin, mutta eikös sen känny-puhelimen voi lykätä piuhalla kotipc:n perään ja käyttää sitä rajatonta nettiä sitäkin kautta..
On vaan niin mukava lueskella tätäkin blogia, jottei sen toivoisi teknisiin onkelmiin kaatuilevan :)

28/5/07 12:53  
Anonymous Anonyymi said...

Saisiko Taksittarelle kommentoida vanhoihin teksteihin?! Yritimme huhutikuussa 2007 saada turvaistuimellisen taksin tilattua Helsinki-Vantaan kentälle, tilausta yritimme tehdä jo kahta viikkoa ennen tarvetta, mutta mitä kuulimmekaan? Ei onnistu, se ei ole Vantaalla mahdollista!!! Ilmeisesti asia olisi pitänyt sopia suoraan jonkin paikallisen taksiyrittäjän kanssa, mutta emme niitä ulkopaikkakuntalaisina tunteneet. Onneksi sentään Tampereella ollaan valveutuneempia!

Melian, taaperon äiti

29/5/07 12:24  
Anonymous Anonyymi said...

kiva kun palasit...


kolmekolmosta

3/6/07 21:57  
Anonymous Anonyymi said...

Jee.. kiva kiva OOT PÄK!!

=D

11/6/07 21:43  

Lähetä kommentti

<< Home