Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

maanantaina, heinäkuuta 20, 2009

Lauantai-sunnuntain katastrofi

Lauantai-yönä sitten sattui se ennalta aavistamaton katastrofi, joka teki taksin tilaamisen hyvin vaikeaksi, tilauskeskuksessa pätkähtivät yhteydet poikki. Keskukseen ei päässyt läpi tilauspuhelinnumerolla, puhelut jäivät vain langalle roikkumaan mutta eivät yhdistyneet minnekään. Taksin sai siis helpoiten juoksemalla pihalle, joko tolpalle tai viittomalla lennosta (kyllä, lennosta VOI taksin ottaa muulloinkin, mutta ei keskusta-alueelta tai ravintolan edestä ja jos tyhjä taksi ajaa vilkuttavan asiakkaan ohi, se saattaa olla menossa hakemaan asiakasta, eli on varattu) toinen tapa millä taksin olisi saanut olisi ollut puhelinluettelo tai netti. Eri taksifirmat mainostavat kyllä sivuilla ja puhekanavalla voivat vielä antaa kyydin jakoon.

Mutta eiköhän taas alkanut hirveä kitinä ja valitus, kun koneet ovat nurin eikä tiennyt mihinkä olisi mennyt kyytiä kyttäämään ja tietenkin koko homma oli keskuksen syytä! No ei oikeasti ollut, keskus teki aivan varmasti parhaansa että saisi kyydit jaettua eteenpäin ja se keskusihminen, joka jakoi kyytejä taukoamatta klo 20-2.30 on itsekin ajanut taksia ja tasan tarkkaan tietää miten kuskin palkka muodostuu. Tottakai tilanne ärsyttää, mutta eiköhän yleensä kaikki hajoa juuri silloin kun on pahin hetki? Lauantai-sunnuntai yö on varmasti se kaikista pahin aika. Mutta nyt vika saatiin korjattua vuorokaudessa, Transportterin vaihdelaatikon korjaukseen tuntuu menevän yleensä vähintään viikko...

Tiedottamisen puutteesta on myös kovasti kritisoitu. Tiedän että heti vian ilmaantumisen jälkeen asiasta informoitiin medioita ja TAYSiä. Se että eri mediat eivät halunneet ymmärtää vian laajuutta ja informoinnin tärkeyttä, ei ole Aluetaksin vika. Toki Aluetaksin omille nettisivuille olisi pitänyt saada heti tiedote asiasta ja toki tolpille olisi voinut viedä ilmoitukset, mutta miten muuten olisi voinut tilanteesta vielä informoida? Televisiossa ja radiossa pyörivä viranomaistiedote olisi taas ollut yksitapa, mutta senkään lähettäminen ei ole Aluetaksi päätöksen alla.

Nyt alkoi jo melkein pelottamaan tämä Aluetaksin puolusteleminen, mutta se turha kitinä, joka kaatuu väärien ihmisten niskaan alkoi ärsyttämään. Kyllä sieltä töitä löytyi kun vaan hieman ilmaa haisteli ja kyllä sen taksinkin sai, kun vaan hieman käytti hoksottimia.

Ja näin media asiasta ilmoitti:
* Yle
* Iltalehti
* Aamulehti
* Suomen Kuvalehti

1 Comments:

Anonymous Keskus said...

Kyllä mä itseasiassa pieniä pausseja pidin, kävin mm. kusella ja soitin sulle. Niin ja hain kahvia, sitä ku-lui!

Parhaani tein, toivottavasti se riitti.

21/7/09 13:45  

Lähetä kommentti

<< Home