Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

Vaikka annettu osoite olisi väärä...

Ajelin pikkutaksilla takaisin keskustaa kohti ja jouduin pysähtymään Viinikan sekoittajan valoihin, kun takaovi aukesi ja kyytiin hyppäsi paleleva ja itkuinen tyttölapsi, joka luultavasti oli selvempiäkin päiviä nähnyt. Koetin kertoa ettei tuolla tavalla saa liikennevaloissa autoihin hypätä, mutta hellyin itkuisten kotiin pyyntöjen kohdalla. Saamani osoite, "A"kuja 2, oli länsipuolella Tamperetta, jonne lähdin ajelemaan. Jossain matkan vaiheessa takapenkillä tapahtui lievää selviämistä ja miesten sadattelu alkoi. Ajoin annettuun osoitteeseen "A"kuja 2:teen, jolloin alkoi minun sadattelu, olin kuulemma ajanut väärään osoitteeseen. Tosin olin pysähtynyt kyseisen talon eteen , jossa seinässä luki sekä "A"kuja että 2... Nyt osoite muuttuikin "A"katu 2:seksi, muuten hyvä mutta kun samainen "A"kuja 2 oli myös "A"katu 2... Tässä vaiheessa likkalapsi myöskin ilmoitti ettei meinaa maksaa sillä hän ei ollut tilannut taksia eikä hän ollut tullut tolpalta kyytiin ja sen lisäksi en osaa edes oikeaan osoitteeseen ajaa. Tässä vaiheessa alkoi jo jonkin verran nyppimään takapenkin ressukka, jolloin ilmoitin että minä en oikein näe muuta vaihtoehtoa kuin mennä Sorille, mikäli rahaa ja oikeaa osoitetta ei löydy. Sorilla uhkailulla on yleensä aika hyvä vaikutus, rahaa löytyy yleensä silloin, niin nyttenkin. Osoitteeksi tarjottiin uudestaan "A"kujaa... Sanoin meidän jo käyneen siellä, jolloin kuulin että olen ihmeellisin taksikuski ikinä kun en osaa "A"tielle ajaa... "A"tie sattuu olemaan myöskin olemassa, tosin lätäkön toisella puolella... Minulla ei riitä kanttia jättää hyvin humalaista likkalasta yksin kadulle kävelemään, vaikkakin hyvin pitkälti myös se kävi mielessä. Pysäytin auton ja vaadin oikeaa osoitetta, jolloin sain uuden osoitteen joka kuulemma minulle oli sanottu jo alusta pitäen "R"katu 12 ja tätä kyytiähän ei makseta kun ei osata ajaakaan. Katsoin ruudulta olisiko alueella ketään tuttua kuskia, sillä aavistelin ettei tämä kyyti välttämättä pääty hyvin. Soitin kaverille joka sattui vapautumaan lähellä ja pyysin tulemaan "R"katu 12, jotta ongelmat eivät kerkeisi kasvamaan liian isoiksi. Ongelmiahan siellä tuli... Osoite oli nyt oikea, mutta koska olin ajattanut häntä "tahallaan" turhaan ja vääriin osoitteisiin neitokainen ei maksaisi, kädet koettivat takapenkin puolelta jo haroa minuun kiinni. Onneksi kaveri tuli tässä vaiheessa apuun ja sai puhumalla ja vakuuttelemalla että olisi järkevämpää kuitenkin maksaa, kuin keskustella poliisin kanssa. Maksu suoritettiinkin kortilla ja likkalapsi suostui nousemaan autosta ulos. Auton penkille jäi kuitenkin suihkepullo jotain hyökkääjiä vastaan käytettävää kaasua. Hivenen mietitytti jälkeen päin, että olisikohan neitokainen käyttänyt sitä minuun mikäli en olisi soittanut kaveria apuun?

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Huh huh! Taidan entistä vakuuttuneemmin pysyä vain ulan toisessa päässä. Hienoa toimintaa sinulta, joku toinen olisi heittänyt tyttölapsen ulos :)

7/7/07 19:13  
Blogger Jaana :) said...

Aika hurjaa! Ihailen sitä, että uskallat ajaa taksia. Itse en siihen pystyisi eli parempi pysyä konttorirottana =)

Luen usein näitä taksi-blogeja ja välillä todellakin ihmetyttää ihmisten käyttäytyminen. Mikä meihin fiksuihin ihmisiin menee kännipäissä??? Itse kun juon harvoin ja silloinkin vähän, niin ainakin uskallan sanoa, että käyttäydyn hyvin taksi-asiakkaaksi. Taksia käytän n. 2-10 kertaa kuukaudessa ihan selvinpäin työ- yms. juttujen takia.

Oikein mukavia ja turvallisia työvuoroja sulle sekä muille taksikuskeille!

7/7/07 19:45  
Blogger Unknown said...

Samoja ääliöitä on näemmä kaikkialla.Tsemiä duuniin.

9/7/07 20:50  
Anonymous Anonyymi said...

Onpas täällä Tampereella paljon känniääliöitä! Muista pysyä kaukana hämeenkadun tolpalta, sieltä ne pahimmat tulevat kyytiin. ;) heh. Mielestäni taksikuskeilla pitäisi olla oikeus pitää matkassaan jotain suihketta oman turvallisuutensa takia. koskaan ei tiedä millainen ääliö kyytiin sattuu.
Hyviä jatkoja sinne! =)

20/2/08 21:43  

Lähetä kommentti

<< Home