Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

tiistaina, lokakuuta 14, 2008

Suomi Pop on taksikuskin kaveri

Yleensä en blogissani mainosta ellen jotakin korvausta siitä saa ja joskus korvaus voi olla vain saavutettu mielihyvä niinkuin tälläkin kertaa. Otin jälleen rautatie-aseman tolpalta hyvän tuulisen oloisen nuoren miehen. Osoitteen sanomisen jälkeen lähdimme ajamaan länttä kohden ja takaa kuului säännöllinen hikotus. "On tainnut sitten hikka iskeä", totesin. "Joo hikottaa, mutta vielä enemmän panettaa. Lähtisitkö sä?". En oikein jaksa innostua näihin ehdotuksiin, joita liiankin usein kuulee, joten tällekin nuorukaiselle vastasin "en mä kyllä sittenkään taida, mutta jospa tämä auttaisi yhtään". Suomi Popilla alkoi soimaan juuri Kikan Mä haluun viihdyttää ja väänsin ääntä kovemmalle. "Kiitti vaan toihan se tähän tilanteeseen auttaa TOSI paljon, sniif..." Koskaan ei ole tullut kunnolla kuunneltua kappaleen sanoja, mutta nyt sekä takaosasta että kuskin penkiltä kuului vähän väliä naurahduksia, joten myöskin asiakas kuunteli sanoja tarkkaan. Seuraavana kappaleena tuli joku vain kevyesti kaksimieliseksi luokiteltava, jos sanat niin halusi ottaa. Nuorukainen kuitenkin rohkastui vielä kerran kysymään että enkö minä nyt lähtisi hänen kanssaan peittojen alle ja kun annoin uudestaan pakit, oli pakko kysyä että onko olo nyt seuraavan kappaleen mukainen. Radiossa alkoi soida Neon2 ja Ei yksinäinen unta saa... Perille päästessäni toivottelin kaverille kauniita unia ja nalle-karhu kainaloon. "Älä nyt perhana piruile ja pilkkaa yksinäisen puutteisen miehen kohtaloa, no hyvää työvuoron jatkoa ja pidä toi asenne!" Kaveri lähti naureskellen kotia kohden.

Kyselin miespuolisilta kolleegoilta tuleeko heille miten paljon tämmöisiä ehdotuksia ja vastaus oli ettei niitä juurikaan ole tullut. Eräs vastasi että yhden kerran tosissaan 3 vuoden sisään ja leikillään harvemmin kuin kerran kuussa, toinen sanoi ettei niitä kysymyksiä ole kymmenien vuosien aikana ole tullut kuin yhden käden sormilla laskettava määrä. Eli miehien on helpompi ehdotella naiskuskille kuin naisten mieskuskeille? Jos on päätetty että kotiin ei yksin tulla niin loppuunasti on yritettävä, vaikka yhtälö humalassa oleva asiakas vs. selvä töitään tekevä ja useita humalaisia illassa kuskaava taksikuski on aika epätodennäköinen.

1 Comments:

Blogger gozamite said...

No helkkari... tässä maassa on muitakin aktiivisia kuljettajia kuin minä!
Hienoa, loistavaa!! Pidä toi asenne!

Oma aktiivisuuteni tulee tässä:

http://www.elisanet.fi/goza

eli taksiasiakkaan ohjesivut
(vielä kesken...)

ja tässä:

http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=27500165320

eli kuljettajille oma ryhmä naamakirjassa...

3/11/08 00:01  

Lähetä kommentti

<< Home