Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

torstaina, syyskuuta 13, 2007

Tehdäänpäs nyt TAAS muutama asia selväksi...

Hain kaksi varttuneempaa naista Lähiökuppilasta ja vein heidät Kulmabaariin, matkaa n.1km.
"Ai me saatiin oikeen tilataksi, no on se hyvä että minäkin saan joskus ison auton"
"Joo on se kumma että isoa ei saa silloin kun sen haluaisi, mutta sitten kun sen tilaa, sitä ei meinaa saada."
"Viikonloppuna täälläkin tarvittaisiin isoja autoja, mutta ne ei taida olla edes silloin ajossa."
"Kuski hei, miksi viikonloppuna on niin vähän isoja autoja liikenteessä? Eikös teidänkin kannattaisi ajaa silloin kun olisi kysyntääkin?" (Ennen kuin kerkeän vastaamaan)
"Viikolla saa tilataksin tosi helposti ja viikonloppuna ei meinaa saada millään, joten silloin ei varmasti ole tila-autoja edes töissä."
Uskomattoman hienoa logiikkaa! Voisikohan olla että silloin viikonloppuna KAIKKI muutkin haluavat tilataksin ja kysyntä viikolla on vain HIEMAN pienempää. Viikonloppuna on kaikki liikenevät autot liikenteessä, joten kyllä viikonloppuna on paljonkin enemmän autoja liikenteessä, niin on muuten asiakkaitakin...

Kertauksen vuoksi:
- Tilataksiin saa tulla myös ihan yksin, tai voit laittaa vaikka vain laukkusi yksin kyytiin (tosin silloin verotus muuttuu
- Tilataksi ei maksa yhtään sen enenpää kuin pienikään. Toki tilataksiin mahtuu enemmän ihmisiä jolloin taksoitus hieman muuttuu 5 ihmisestä lähtien.
- (Tila)taksi EI ole baarin tai ravintolan liikkuva terassi, meillä EI saa syödä sisällä eikä myöskään juoda tuopista tai mukista.
- Jos sotket niin maksat. Vaikka sinusta ehkä tuntuu että taksat ovat korkeita ja kyydin hintaan pitää kuulua myös siivous, olet väärässä. Jos sinä sotket, siivousaikani on palkatonta jolloin menetän kyytejä joista saisin rahaa.
- Meillä EI ole tuntipalkkaa. Me saadaan palkaksi tietty prosenttimäärä mittarissa olevista euroista.
- Minä EN voi ajaa pimeästi ilman kuittia niin ettei niitä ollenkaan näy. KAIKKI kilometrit menevät tietokoneen muistiin.
- Auton toinen penkki EI ole jalkarahi.
- Taksin lattialle EI saa syljeskellä
- Taksissa on tietty määrä turvavöitä, sen verran kuin niitä löytyy, sen verran voin ottaa asiakkaita kyytiin.
- Taksikuski EI ole vastuullinen siitä, jos sinulla ei ole turvavyö kiinni kun poliisi pysäyttää tai sattuu kolari. Arvostan kuitenkin ihmisiä, jotka ajattelevat turvallisuutta.
- Taksikuski ei ole vastuullinen siitä jos sinulla on huono päivä. Me ei olla ajorobotteja, jonka voit haukkua, ihan muuten vain koska vaimo löisi kaulimella kotona, vaan mekin olemme ihmisiä ja niin yllättävältä kuin se voikin kuulostaa myös taksikuskilla on tunteet

Minua ei ole kukaan pakoittanut tähän hommaan, minä oikeasti pidän tästä työstä ja suurin osa asiakkaista on hyvinkin mukavia. Aina silloin tällöin vain tulee ihmisiä jotka ovat vakuuttuneita siitä että minä olen vastuullinen ihankaikesta muustakin kuin taksilla ajosta...

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hehe, tuntuu tutulta.. Itte myös ajelen tila/invataksia. Asiakkaat eivät myöskään ajattele hankintahintaa, pikkuisen on kalliimpia autot kuin henkilömallit.

Meikälle yleisin kommentti on "et sitte isompaa löytäny".. "sori, mulla ei oo linja-autokorttia" se yleensä riittää.

Plussana se puoli, et ihana nähdä kun on esin polttariporukkaa tms. juhlimaan menossa. Monet hymyt tulee jälkikäteenkin huulille kun niitä keikkoja ajattelee ;)

13/9/07 19:38  
Anonymous Anonyymi said...

Pakottanut, ei "pakoittanut".

17/9/07 00:35  
Anonymous Anonyymi said...

Kyselisin vain sellaista, mihin ite olen törmännyt taksilla kulkiessa.. että kun vedän taksissa turvavyön kiinni niin tulee murhaavia kommentteja.. olisiko ajatusta miksi.. itteni turvallisuudesksi sen vedän Jos jotain tapahtuu.. eikä kuskin kiusaksi

16/11/07 12:28  
Anonymous Anonyymi said...

Anonyymille: Minun kokemukseni ovat, että useimmat kuljettajat juuri arvostavat sitä, että asiakas laittaa turvavyön kiinni.

Näin on erityisesti, jos asiakas istuu kuskin vieressä tai selän takaana.

Jos matkustaa yksin, kohteliain paikka on takapenkki ja oikea ikkunapaikka.

Taksikuski laittaa usein vyön kiinni, kun asiakaskin laittaa.

Ja on hyvä muistaa, että kolaritilanteessa takapenkkiläine tulee sieltä aika lujaa etupenkkiläisten päälle, jos vyötä ei ole. Kyse ei siis ole vain asiakkaan turvallisuudesta, vaan kaikkien matkustajien.

28/2/08 06:33  

Lähetä kommentti

<< Home