Taksitar

Näin viisi vuotisen uran kunniaksi ajattelin aloittaa oman blogin. Juttuja olisi jo nyt vaikka kirjaksi saakka hyviä ja huonoja, legendaarisia ja vähemmän legendaarisia. Taksitar nimi on asiakkaan antama jokunen vuosi sitten ja se on oma versionsa "akka ratissa" sanonnasta, vaan antaapa olla ;) Avasin sähköpostiosoitteen ihan blogin lukijoita varten saa kirjoittaa jos haluaa, minä vastaan kun kerkiän, jos haluan ;) taksitar@gmail.com

Nimi: Taksitar
Sijainti: Tampereen seutu, Finland

perjantaina, syyskuuta 07, 2007

Älä jätä heitteille!

Nyt kun on syksy ja kesäkissa-kamppanja on suunnilleen suoritettu, voisi myös muistuttaa siitä ettei yliajettua eläintä saa jättää heitteille. Ikinä en tule ymmärtämään, minkä vuoksi pitää tahallaan ajaa jonkun luontokappaleen päälle. Itse yritän väistää tielle joutunutta eläintä viimeiseen asti. Jos en pysty eläintä vaistämään menen ainakin katsomaan miten eläimen kävi ja toimin eläimen tilan mukaan, raadot koetan siirtää myös tien sivuun. Minä arvostan elämää, myös eläimen.
Kerran olin menossa töihin, lapset kyydissäni kun huomasin tiellä jonkun mytyn. Se mytty liikahti, jolloin vedin auton tien sivuun. Tiellä makasi hyvin loukkaantunut kissa, joku oli ajanut yli, mutta ei vaivautunut katsomaan miten kävi. Kissan vuoksi paikalle pysähtyi myös toinenkin auto, tosin autoilijalla oli asenne "se on villikissa, se pitää tappaa"... Villikissa se ei ollut, kissa rauhoittui silmin nähden juttelemisesta ja raahautui minun jalkojeni taakse suojaan. Pystyin myös koskemaan kissaan, jos kyseessä olisi ollut villikissa se olisi henkensä hädässäkin koettanut suojaan ventovieraalta ihmiseltä. Soittelin numerotiedustelusta lähimpiä eläinlääkäreitä, joista suurin osa oli lomalla ja yhdessä minua neuvottiin tuomaan kissa sinne jos maksan hoidon tai pyytämään poliisit paikalle. Olisin varmaan ottanutkin kissan mukaani ja maksanut hoidon, mutta minulla ei ollut mitään pahvilaatikkoa ja autossa oli kaksi lasta. Jos olisin joutunut vaikka jarruttamaan äkisti ja kissaa olisi sattunut enemmän, olisiko se hyökännyt jonnekin umpinaisessa autossa? Poliisit tulivat aika nopeasti ja olivat ilmeisesti kumpikin eläinihmisiä. Poliisilta ei tullut tylyä kommenttia tyyliin nirri pois ja eteenpäin, vaan poliisit oikeasti tutkivat kissan ja totesivat sen olevan HYVIN pahasti loukkaantunut. Poliisit kiittivät meitä ja pyysivät minua jatkamaan matkaa lasten kanssa, samalla kun toinen poliiseista laittoi keltaisia kuulosuojaimia korville ja veti nahkahanskoja käteen.

Tuotakin kissaa jäi varmasti joku kaipaamaan. Joku saattoi seisoa rappusilla ja huutaa kissansa nimeä ja mikäli ei ole nähnyt ilmoitusta kuolleesta kissasta joka sopii oman misun tuntomerkkeihin, miettii vieläkin mihin se kissa joutui. (Huomaako että itse olen kadottanut kissan?)

Jos eläin jää autosi alle voisit vähintään käydä katsomassa ettei eläin kärsi!

5 Comments:

Blogger Ana said...

Niin totta. Ihana huomata että on tuollaisia ihmisiä, jotka sentään yrittää. Pääpiirteissään kaikki eläimiä kohdanneet hankaluudet ja onnettomuudet johtuu ihmisestä. Ihan kohtuullista, että edes osa näkee vaivaa pienentääksen kärsimyksiä.

8/9/07 14:06  
Anonymous Anonyymi said...

Poliisit ovat ainakin kovin innokkaita lopettamaan eläimiä. Ystäväni koiraa tönäisi auto ja sen seurauksena ko. koiralta murtui jalka. Linkutti kuitenkin jäljelle jääneillä eteenpäin eikä ollut aggressiivinen. Poliisien mielestä koira piti kuitenkin hetimiten lopettaa ottamatta edes yhteyttä omistajaan!

Erittäin surullista. Koiramme-lehti teki asiasta jutunkin.

8/9/07 20:59  
Blogger Taksitar said...

Olen kuullut myös paljon juttuja poliiseista, jotka ovat hyvin innokkaita lopettamaan eläimen heti. Tällä kertaa tuli toisenlainen olo. Poliisit käyttivät aikaa kissan kanssa. Poliiseista jäi oikeasti hyvä olo.

8/9/07 22:00  
Blogger Irmeli said...

Ajatuksia herättävä juttu. Kunpa kaikki toimisivat yhtä empaattisesti.

27/9/07 08:40  
Anonymous Anonyymi said...

Aika monta ihmishenkeä on menetetty, kun ollaan lähdetty väistelemään jäniksiä sun muita pieneläimiä. Itsekin olen eläinrakas ja kahden koiran omistaja, mutta kun kovassa vauhdissa tehdään lukkojarrutuksia ja pientareelle väistämisiä voi loukkaantuneen eläimen sijasta olla lopputuloksena autollinen ruumiita. Niiltä teloittaja-poliiseilta voi käydä vaikka kyselemässä tilastotietoja.

En tosiaan voi uskoa, että kukaan tahallaan eläimien päälle ajaisi - hieman naiivi postaus oli Taksittarelta.

25/11/07 21:25  

Lähetä kommentti

<< Home